Izmena saobraćaja na auto-putu Miloš Veliki u Preljini

Izmena saobraćaja na auto-putu Miloš Veliki u Preljini

Danas se uklanja privremena naplatna stanica u Preljini, saobraćaj preusmeren na Ibarsku magistralu

0
Foto: Arhiva Dženarika Info
Stanje na putevima

Zbog radova na uklanjanju privremene naplatne stanice u Preljini, danas će od 10.00 do 16.00 časova doći do izmene saobraćaja na deonici auto-puta Miloš Veliki između Preljine i Takova, u smeru ka Beogradu. Uključenje na auto-put na petlji Preljina iz pravca Čačka ka Beogradu biće zatvoreno, a saobraćaj će biti preusmeren na deonicu Preljina – Gornji Milanovac, dok će uključenje na auto-put biti omogućeno na petlji Takovo. Saobraćaj u smeru Beograd – Čačak odvijaće se nesmetano.
U toku je izgradnja petlje „Pakovraće“, na deonici Pakovraće – Markovica – Kratovska stena, zbog čega se saobraćaj preusmerava na privremenu devijaciju i kružnu raskrsnicu.
Kod mesta Klisura na deonici magistralnog puta Arilje – Prilike, od 7 do 15 časova izvode se radovi na sanaciji otcepljenja kolovoza uz naizmenično propuštanje vozila, a nakon 15 časova saobraćaj se odivja normalno. Do kraja januara obustavljen je saobraćaj na deonici Brežđe – Divčibare, a vozači mogu koristiti obilazni put Mionica – Divci – Valjevo – Kaona. Zbog radova na rehabilitaciji kolovoza između Kokinog Broda i Pribojske Banje saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.
Prema podacima Uprave granične policije, na graničnom prelazu Batrovci teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju 180 minuta, na Horgošu 120, a na Šidu 60 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Elektrosnabdevanje

Planskih isključenja struje u Moravičkom okrugu za danas nema, ali ima kvarova, pa su na čačanskom području bez struje potrošači u Rakovi, kvar bi trebalo da bude popravljen do podneva. Na području Gornjeg Milanovca manjih kvarova na niskonaponskoj mreži ima u selima Mutanj, Davidovica i Vrnčani, u Dragačevu je u kvaru trafostanica u Viči, a u Ivanjici gotovo u svim selima ima pojedinačnih kvarova gde potrošači nemaju po jednu fazu. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva.

Vodosnabdevanje

Jutros je na vodovodnoj mreži u Čačku registorvan kvar u Ulici Đure Aleksića kod plave hale u Atenici. Isporuka vode je obustavljena, radovi na saniranju kvara su u toku i trebalo bi da budu završeni do 12 sati. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će danas biti relativno povoljne za većinu hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se i dalje savetuje srčanim bolesnicima. Kod osetljivih osoba su moguće meteoropatske reakcije u blažem obliku. Preporučuje se umerena fizička aktivnost, kao i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR