Izmena saobraćaja zbog postavljanja semafora u Gospodar Jovanovoj

Izmena saobraćaja zbog postavljanja semafora u Gospodar Jovanovoj

0

Zbog radova na postavljanju semafora u Gospodar Jovanovoj ulici kod Pošte, na raskrsnici sa Ulicom Filipa Filipovića, u nedelju 8. decembra od 7 do 14 časova doći će do izmene režima saobraćaja. Vozila koja dolaze iz smera crkve biće preusmerena u Karađorđevu, dok će se vozila iz pravca ulica Kneza Miloša i Vojvode Stepe preusmeravati u Ulicu Filipa Filipovića.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Ulici Radovana Bogetića je došlo do pucanja vodovodne cevi, pa je voda zatvorena dok se ne završe radovi na saniranju kvara, a očekuje se da će to biti u toku pre podneva.
U ostalim delovima našeg vodosistema snabdevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu će, zbog radova na saniranju kvara od 8 do 12 časova, doći do prekida u snabdevanju vodom u Ulici Stanimira Ralovića.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija će biti nešto povoljnija za hronične bolesnike. U jutarnjim satima oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Mogući su glavobolja, nervoza i bolovi u mišićima.

Stanje na putevima

U prvoj polovini dana vozače očekuje opasnost od magle i poledice naročito u centralnim i južnim krajevima, uglavnom pored reka i jezera. Nagib puta, oštrina krivina, mostovi, nadvožnjaci i prevoji su najopasnija mesta gde se tanak sloj leda najpre javlja, zato treba voziti opreznije i sporije i uvek sa većim odstojanjem između vozila. U drugoj polovini dana se očekuje pojačan saobraćaj zbog predstojećeg vikenda. Niska oblačnosti i slaba kiša će tokom popodneva vozačima u zapadnim i južnim krajevima otežavati vožnju jer pored mokrog kolovoza, bezbednost u vožnji mogu ugoržavati odroni na putevima kroz useke i klisure.
Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, međutim na pojedinim putevima koji vode ka Kopaoniku, Divčibarama, preko Javora i Vlasine ima snega na kolovzu zbog čega je upotreba zimske opreme obavezna, a bez koje se ne može u u planinske predele područja Ivanjice, Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 33 pacijenta u ordinaciji, a 34 puta su izlazili na teren. Milanovačka Hitna pomoć je imala ukupno 28 intervencija od kojih 21 u ordinaciji, a sedam na terenu.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene dve bebe, dečak i devojčica. Ista informacija stigla nam je i iz milanovačkog porodilišta.

Policijska uprava

U toku jučerašnjeg dana u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode, a u Ivanjici jedna. U ovim saobraćajnim nezgodama pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće od 10 do 14 časova u Parmencu, a do 21 čas na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR