[rstr_selector]

Iznajmljivanje bicikala na pet punktova u Čačku po promotivnoj ceni

Građani Čačka od 2. jula mogu da iznajme bicikle na pet punktova u gradu, a prema rečima Zorana Blagojevića, direktora „Parking servisa”, cena iznajmljivanja je ove godine promotivna i iznosi 30 dinara po satu, odnosno 120 dinara za ceo dan.

Sistem naplate za iznajmljivanje bicikala mogao bi da bude automatizovan kao što je to slučaj u Novom Sadu i u mnogim evropskim gradovima, ali bi to bila skuplja opcija jer jedna takva servisna stanica košta oko 6 miliona dinara, kaže Blagojević.

– O tome sam razgovarao sa kolegama iz Novog Sada koji su mi rekli da je jedna servisna stanica iznosila okvirno oko 6 miliona dinara. Mislim da smo mi napravili bolji potez gledajući naš grad, jer nama ne treba 30 takvih stanica za iznajmljivanje, za sada nam je dovoljno ovih pet. Ukoliko budemo širili projekat, napravićemo još pet stanica i mislim da će to pokriti ceo grad. Nismo išli za jednim tako skupim sistemom, a i sa druge strane angažovali smo mlade ljude preko omladinske zadruge koji će obavljati ovaj posao i na taj način obezbediti sebi neki sezonski prihod, kaže naš sagovornik.

Uskoro dve bicikle na jednu ličnu kartu

Bicikle isključivo mogu iznajmljivati punoletna lica, a Blagojević najavljuje da će uskoro na jednu ličnu kartu građani moći da iznajme dve bicikle. Radno vreme punktova je od 7 do 22 časa radnim danima, a subotom do 15 časova, pa svi oni koji žele da voze bicikle vikendom moći će da ih iznajme u subotu, a da ih vrate u stanicu u ponedeljak ujutru.

Direktor „Parking servisa” kaže da je cilj ovog projekta da se smanji emisija štetnih gasova u gradu i naglašava da ovo javno preduzeće neće imati dodatnih zarada od ovog projekta, već će samo pokriti svoje troškove.

Поделите вести

One Response

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *