Претрага
[rstr_selector]

Javna preduzeća i ustanove spremni dočekuju zimsku sezonu

U Čačku je danas održana treća sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrana tehnička spremnost javnih preduzeća i ustanova pred predstojeći zimski period. Predstavnici čačanskih javnih preduzeća Gradac, Vodovod, Komunalac, Gradsko zelenilo i Moravac su ocenili da raspolažu dovoljnim količinama soli, agregata, kao i neophodnom mehanizacijom i da su zimske službe spremne za održavanje puteva.

Predstavnici zdravstvenih ustanova su naveli da sve njihove službe spremno ulaze u zimu istakavši da će tokom zimskih meseci lekari na seoskom području lekove pacijentima propisivati na dva meseca, umesto na mesec dana kako je to sada slučaj.

Računaju na pomoć građana

Po preporuci gradonačelnika Miluna Todorovića, Komunalac bi uskoro trebalo da krene sa raspodelom soli i lopata vlasnicima lokala i stanova u centru Čačka koji će zajedno sa radnicima ovog preduzeća uklanjati sneg sa trotoara.

Centar za socijalni rad je Gradskoj upravi dostavio spisak bolesnih, starih i ugroženih, na kome se nalazi 19 lica sa seoskog područja kojima će verovatno trebati pomoć lokalne zajednice. Predstavnik Centra je naglasio da Prihvatilište za žrtve nasilja u porodici i nezbrinuta lica može da primi 14 ljudi i da je spremno da primi nevoljnike i beskućnike.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *