[rstr_selector]

Javor „zimuje“ na šestom mestu Super lige Srbije

Fudbaleri Javora su jesenji deo domaćeg prvenstva završili na šestom mestu, što je po rečima Tomislava Savića, direktora kluba, veoma dobar rezultat. Savić kaže da uspeh dobija na značaju tim pre što je u letnjem prelaznom roku iz Javora otišao veliki broj igrača, ali da  to nije uticalo na želju da se ostvari plasman u gornjem delu tabele tabele. On je izrazio i nadu da će sa dobrim igrama Javor nastaviti i u prolećnom delu prvenstva.

– S obzirom na to da je iz kluba u letnjem prelaznom roku, odnosno pre počerka ove takmičarske sezone otišao veći broj igrača koji su nosili igru Javora u prethodnoj sezoni, kao i da je došlo do promene i šefa stručnog štaba i da je došao novi trener, i do određenih kadrovskih promena, smatramo da je ova polusezona uspešno zavrešna i da je Javor napravio sjajan rezulat. Šesto mesto ovog momenta je mesto koje vodi u baraž za gornji deo tabele. Naš cilj je pred početak ove sezone bio da pokušamo da se plasiramo u gornji deo tabele, iako smo promenili dosta igračkog kadra i da je došao novi trener Miloš Veselinović, i u tome smo uspeli. Nadam se da ćemo i u prolećnom delu prvenstva uspeti da zadržimo ovu poziciju.

Predsednik Javora kaže da će trener Miloš Veselinović i u nastavku sezone ostati na klupi Ivanjičana.
– On je jedan mlad trener koji je ostavio veoma dobar utisak u Ivanjici i koji je zahedno sa igračima i stručnim štabom doprineo da se u jesenjem delu sezone ostvare ovakvi rezultati.

U toku prelazni rok, moguće da će neki igrači napustiti Javor

Savić nije konkretno rekao sa kojim klubovima se vode pregovori oko transfera igrača dok se taj postupak ne završi, ali kako kaže, pregovara se i sa domaćim i klubovima iz inostranstva.
– Sportski menadžment na čijem je čelu sportski direktor Nikola Lišanin već obavlja razgovore sa određenim igračima, a u saradnji sa trenerom i u dogovoru sa šefom stručnog štaba postoje određene pozicije gde bi, ako Javor pronađe adekvatne igrače možda na tim pozicijama pojačali konkurenciju ili doveli još nekog kvalitetnog igrača. Ako u ovom prelaznom roku pronađemo takve igrače oni će sigurno doći u naš klub, a naravno postoji određeno interesovanje i za naše igrače, naročito posle ovog dela sezone kada smo ostavili dobar utisak. Ima pregovora i sa inostranim klubovima, a da li će se to i realizovati zavisi od više faktora i dok se sve to ne završi ne treba otvarati direktno pitanje koji su to klubovi. Javor je jedan od klubova u Srbiji iz koga su mnogi igrači otišli direktno u inostranstvo, a neki u naše najbolje timove, pa iz njih u inostranstvo. Prelazni rok je do 8. januara kada počinju pripreme za prolećni deo prvenstva, rekao je na kraju Tomislav Savić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *