[rstr_selector]
Foto: Dzenarika info

Jesenji uslovi vožnje, saobraćaj umeren

Stanje na putevima

Česte promene vremena vozačima donose teže uslove za vožnju. Noći i jutra su hladnija, a pored reka i u kotlinama magla smanjuje vidljivost. Vozači danas moraju biti spremni na mokre kolovoze zbog povremene kiše. Saobraćaj je na većini putnih pravaca umerenog intenziteta, a na deonicama na kojima se izvode radovi prolazi se sporije ili se koriste obilazni putevi.
U toku su radovi na mostu preko Čemernice pa je usporen saobraćaj na deonici između Preljine i Konjevića jer se vozila naizmenično propuštaju.
Obustavljen je saobraćaj na deonici Kaona-Gornji Dubac-Livade. Vozači koji se upute ka Ivanjici iz pravca Kaone mogu koristitit putni pravac preko Guče.
Zbog radova na mostu Sušica na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice saobraćaj se obustavlja od 8 do 14 časova, a za vreme obustave saobraćaj se preusmerava na obilaznicu koja vodi preko Mačkata.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok teretna motorna vozila čekaju višestano ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Vodosnabdevanje

U ulici Dobrosava Pavića kod broja 15 je došlo do kvara na vodovodoj mreži, a u ulici Stara Pruga kod broja 30. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode.
U Ulici 222 u Ljubiću se nastavljaju radovi na kanalizacionoj mreži, u Trnavi na čvornim šahtama, a u
U Donjoj Trepči se izvode radovi na priključenju novih potrošača na vodovodnu mrežu.
Zbog radova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu prekid u snabdevanju vodom od 8 do 10 sati imaće stanovnici Ulice Natalije Carević, a od 10 do 13 časova potrošači u Beršićima.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na dalekovodu od 08:00 do 16:00 časova bez električne energije biće potrošači u Vapi, Donjoj Gorevnici i Mojsinju.
na području Dragačeva zbog radova na seči rastinja u trasi dalekovoda od 8 do 15 časova bez struje će biti selo Lučani, Lisice i Negrisori.
U Ivanjici se takođe izvode radovi na dalekovodu zbog kojih će od 08:00 do 17:00 bez električne energije biti potrošači sa područja Luga, Lučke reke, Buka, Budoželje i Tanaskovića, dok će od 9 do 14 časova bez sruje biti Jeremici, Kalajani i Podmalič. U Arilju od 8 do 17 časova bez struje će biti selo Visoka.

Hitna pomoć

Hitna medicinska služba u Čačku imala je u toku prethodna 24 sata 56 intervencija, od toga 36 na terenu, a 20 u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 19 pregleda u hitnoj pomoći, a lekari su obavili i pet kućnih poseta.

Bioprognoza

Prema bioprognozi za danas, zbog pada maksimalne dnevne temperature tegobe mogu imati cerebrovaskularni bolesnici. Oprez se takođe preporučuje astmatičarima i osobama sa varirajućim krvnim pritiskom. Mogu se javiti glavobolјa, neraspoloženje i bolovi u kostima i zglobovima. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje opreznost.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba, tri dečaka i dve devojčice. U Gornjem Milanovcu juče su rođene dve bebe, devojčica i dečak.

 

Поделите вести