[rstr_selector]

Još jedan rat saopštenjima

Informativna služba Gradskog odbora Srpske napredne stranke Čačak potpisala je danas saopštenje za javnost u kojem se kaže:

„Poznati čačanski politički prevrtač i lider Grupe građana za napredniji Čačak dr Aleksandar Radojević, u svom prepoznatljivom, dobrim delu narazumljivom stilu, pokušava da ponovo obmane javnost grada (ne)vešto manipulišući informacijama, slično kao i u slučajevima kada je u više navrata zlonamerno optužio svoje kolege iz čačanske Opšte bolnice za činjenje ili nečinjenje, što je njemu verovatno sasvim svejedno, bitno je naći dežurnog krivca. Po pravilu mete su mu uglavnom njegovi doskorašnji saradnici, koje menja kao stare čarape, predstavljajući sebe kao božanstvo, nepogrešivog, odgovornog, nezamenljivog, Mesiju… Činjenice ipak stoje malo drugačije.

Kao prvo, nije baš reprezentativan podatak da je od gotovo 1850 birača u Preljini zboru prisustvovalo tek njih 130. Da li je u pitanju bio način pozivanja i obaveštavanja (telefonski, od uva do uva, po unapred pripremljenom spisku podobnih…), ili nešto drugo, manje je bitno, pošto je svako imao pravo da se informiše na tu temu. Ono što zabrinjava u tekstu potpisnom od strane Aleksandra Radojevića je što on meštane svoga sela deli na „naše“ i „vaše“. Upravo zbog takvog ponašanja, deljenja, izazivanja sukoba, isključivosti i protežiranja nekvalitetnih pojedinaca Radojević je svojevremeno izgubio pozicije u Srpskoj naprednoj stranci, formirao svoju GG i potom zloupotrebio poverljive dokumente, kao što je baza članstva SNS, u svojoj predizbornoj kampanji. Istine radi treba reći da na listi novog Saveta MZ Preljina ima prilično još uvek zvaničnih članova Srpske napredne stranke, pa ako ih već svojata, red bi bio da se oni sami izjasne u čijem su „jatu“.

Drugi podatak je veoma interesantan, potkrepljen kopijom ostavke na mesto predsednika Saveta MZ Preljina. Možda je forma zadovoljena, ali je činjenica da Aleksandra Radojevića u medijima redovno potpisuju kao predsednika MZ, a da on to ni jednom nije javno demantovao. Imao indicija da je i ove godine pojedina dokumenta potpisivao kao vršilac te funkcije. Uostalom, on kao odbornik ne može da bude ni član Saveta MZ, na šta očito još nije podneo ostavku. Zanimljivo je da će, prema njegovim rečima (iza kojih valjda treba da stoji) tražiti od Agencije za borbu protiv korupcije mišljenje da li se kao odbornik i predsednik Saveta MZ Preljina, na šta još nije ni predložen ni izabran, ali se valjda podrazumeva, nalazi u sukobu interesa, mada to mišljenje odavno ima. Kada je reč o funkcionerima Gradskog odbora SNS Čačak, za njih su aktivisti GG već tražili stav Agencije, pa neće biti ništa neobično da to ponovo učine.

Teoretska dilema hoće li se opredeliti za mesto odbornika ili člana i predsednika Sveta Mesne zajednice Preljina zvuči šekspirovski, pošto je svima koji ga znaju poznato da Radojević voli funkcije i teško ih se odriče. Ipak, treba se kladiti sa velikom sigurnošću da ako bude morao da se ipak odluči za jednu, on izabrati da ostane odbornik, pošto na zasedanja gradske Skupštine može da dođe kada hoće, ode kada hoće, toga dana ne ide na posao, a uzme potvrdu da je bio na zasedanju lokalnog parlamenta.

Ako Aleksandar Radojević smatra da hiljadu puta ponovljena laž (po Gebelsu) postaje istina, pa zato besomučno u svom saopštenju pominje bahatost, licemerje i laž, neka razmisli o onoj narodnoj da govoreći o drugima najviše kazujemo o samom sebi,“ kaže se u saopštenju Informativne službe GO SNS Čačak.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *