[rstr_selector]

Još jedno neispunjeno obećanje

Preuzimajući funkciju pomoćnika gradonačelnika Čačka, pre skoro godinu dana Aleksandar Dačić je izjavio da će jedan od njegovih prvih zadataka biti uvođenje bežićnog interneta na nekoj od javnih površina u gradu.

I posle godinu dana, Čačak je po ovom pitanju ostao tamo gde bio i pre dolaska gradonačelnikovog pomoćnika na ovu funkciju.

Grad na Moravi još uvek je jedan od retkih gradova u Srbiji koji nema bežični ( wireless) internet. Dok Čačak nema nijednu javnu površinu pokrivenu internetom, recimo da stanovnici pojedinih većih gradova koriste mogućnost da bežični internet imaju i na više lokacija, jer su wireless signalom pokriveni trgovi, parkovi, ustanove kulture, kao i pojedina šetališta i centralne ulice.

Posle skoro godinu dana od datog obećanja, Aleksandar Dačić, objašnjava zašto Čačak još uvek nema bežični interne.

– Preduzeto je niz radnji i ja sam lično kontaktirao sa predstavnicima i Telekoma i Telenora pre nešto malo manje od godinu dana, čak su iz Telekoma tražili i detaljnu situaciju pa smo slali i fotografije Gradskog trga pošto su oni imali i kampanju takozvanog Strawberry drveta koji bi istovremeno bilo i punjač za mobilne telefone i besplatni wireless internet. Međutim oni su nas u međuvrmenu obavestili da su odustali od te kampanje u smislu donacije ili nekog zajedničkog učešća u jednom takvom projektu tako da je varijanta postavljnja bežičnog interneta na taj način, nažalost, propala. Nakon toga je bilo nekoliko dopisa nekih provajdera koji su bili zainteresovani za to, mi smo im izlazili u susret međutim nije došlo do realizacije takve jedne inicijative sa njihove strane. Tako da obzirom da je prošlo dosta vremena, jedna od tih inicijativa je bila u aprilu ili maju nadali smo se da će to uroditi plodom tako da smo sad preuzeli jedan drugačiji pristup i trenutno ispitujemo koja je to realna finansijska potreba da mi sami uđemo u tu priču, znači grad kao grad, koliko je sredstava potrebno za neke tri lokacije, to je trenutno u fazi prikupljanja tih ponuda tako da ne bih sad mogao da komentarišem u ovom trenutku ništa bliže o tome, za nekih 15-20 dana bih imao neku višu informaciju da li je to realno ili ne – izjavio je Aleksandar Dačić. 

U iščekivanju mogućnosti koju uživaju skoro svi građani Srbije, Čačanima preostaje ili da čekaju neku firmu koja će kroz akciju društvene odgovornosti Čačku pokloniti bežični internet ili da čekaju da se novo dato obećanje pomoćnika gradonačelnika zaduženog za društvene delatnosti, zaista i obistini.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт хора чачанске Гимназије

28.02.2024
Вести | Одабране вести

Воће цвета кад му време није

28.02.2024