[rstr_selector]

Još jedno vredno priznanje Delfini Rajić

Među ovogodišnjim dobitnicima „Zlatne značke“ – priznanja koje dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica i Kancelarija za dijasporu Vlade Srbije našla se i Delfina Rajić, direktorka čačanskog Narodnog muzeja.

Njoj je ovo priznanje uručeno za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture. Zlatnu značku, koja predstavlja vredno i tradicionalno priznanje u oblasti kulture Kulturno prosvetna zajednica dodeljuje već 40 godina iz svih oblasti društvenog stvaralaštva.

 

Zlatne značke i povelje u formi grafičkog lista laureatima je u sredu 20. novembra na sceni Raša Plaović u Narodnom pozorištu u Beogradu dodelio Ljubivoje Ršumović, predsednik Kulturno prosvetne zajednice.

Ovogodišnji dobitnici Zlatne značke su istaknuti umetnici, muzičari, glumci, slikari, književnici, profesori, novinari, privrednici, kao i brojni kulturni poslenici iz Srbije i dijaspore. Među dobitnicima su i dirigent Bojan Suđić, pisac Goran Milašinović, šansonjer Leo Martin, pevačica Jelena Tomašević, glumac Nenad Jezdić i Miomir Korać, direktor arheološkog parka „Viminacijum“.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести