Претрага
[rstr_selector]
Ilustracija

Jučerašnji dan bez saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda na putevima u Moravičkom okrugu. I policije poručuju da za danas nije planirana radarska kontrola, ali se vozačima savetuje opreznija vožnja zbog mogućih padavina koje će usloviti mokre kolovoze.

Hitna pomoć

hitna-pomocHitna pomoć u Čačku intervenisala je 38 puta na terenu u toku prethodna 24 sata, a u isto vreme lekari su u ordinaciji pregledali 48 pacijenata. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili  26 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć imala ukupno 64 intervnecije od kojih su tri bile na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološka situacija može biti nešto povolјnija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Osobama sa srčanim i respiratornim problemima se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu zamaranja i glavobolјe, kao i nesanice u toku noći ka suboti. Preporučuje se umerena fizička aktivnost.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodnog dana rođene su dve bebe, dečak i devojčica, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije rođena nijedna beba.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaKraj radne nedelje protiče u znaku lepšeg vremena i boljih uslova za vožnju, a uz dobru prohodnost puteva, tokom dana se očekuje pojačan saobraćaj zbog predstojećeg vikenda, saopštio je AMSS.
Na povremene obustave u trajanju od 15 do 20 minuta i danas treba računati u Ovčar Banji zbog radova na obezbeđenju stenskih kosina zbog kojih je moguće nešto duže vreme prolaska na deonici kod Kratovske stene. Vozači mogu koristiti alternativne pravce preko Markovice i Guče.
Izvode se i radovi na frezovanju i mašinskom krpljenju asfaltnog kolovoza na deonici Guča – Kaona (Gornji Dubac) – Mirajići, zbog kojih će se danas do 17.00 časova u zoni radova saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.
Isti režim saobraćaja je na putu između Požege i Arilja zbog  rehabilitacije mosta preko Đetinje gde se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.
U ponedeljak  21. maja počinju radovi na rehabilitaciji nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka. Režim saobraćaja tokom trajanja radova će biti izmenjen pa će se iz pravca Užica prema Beogradu odvijati preko postojećeg nadvožnjaka u jednom smeru, uz povremeno propuštanje teretnog i autobuskog saobraćaja iz pravca Beograda ka Užicu, što će biti regulisano privremenim semaforima. Alternativni pravac za putnički saobraćaj iz pravca Beograda ka Užicu je od petlje u Konjevićima kroz gradske saobraćajnice u Čačku. Radovi će se izvoditi po fazama, do 29. avgusta.

Поделите вести