Претрага
[rstr_selector]

Kalorimetara nema a računi sve vreliji

Pojedini korisnici usluge grejanja u Čačku, naročito oni koji grejanje plaćaju prema kalorimetrima koji očitavaju utrošak energije, i dalje su u problemu. Uređaja za merenje količine utrošene toplotne energije u Javnom preduzeću za grejanje „Čačak“ i dalje nema.

Pre desetak dana Nenad Ocokoljić, tehnički direktor u čačanskom „Grejanju“, u kom se putem konsignacije prodaju takozvani kalorimetri, rekao je da će oni stići do početka februara. Naime, „Grejanje“ prodaje ove uređaje korisnicima za jednu beogradsku firmu, koja prema rečima Ocokoljića, kasni sa isporukom.

Primenjujući Zakon o energetici, čačansko preduzeće za grejanje među prvima u Srbiji uvelo je plaćanje grejanja po utrošku. Ali, u Čačku od 8.000 korisnika daljinskog grejanja, njih svega oko 1.500 grejanje plaća po utrošku, koji se određuje uređajima, čija je cena u slobodnoj prodaji i do 30.000 dinara. A priliku da ovaj uređaj nabave, imao je samo određen broj građana. Onima koji ovaj uređaj nisu blagovremeno ugradili u svoje stanove, kako bi mogli da kontrolišu potrošnju, iznosi na računima su „vrtoglavo visoki“.

Čačanka Snežana T. koja živi u stanu od 66 kvadrata u naselju Avladžinica kaže da je prošla trnovit put u pokušaju da sa nadležnima u „Grejanju“ razjasni kako je njen račun za grejanje sa nepunih 5.000 dinara, koliko je iznosio ranije, sada „narastao“ na 15.500 dinara. Snežana tvrdi da iz JKP za grejanje nisu dobili nikada nijedno obaveštenje, niti upozorenje šta ih može snaći, ukoliko ne budu imali kalorimetre.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *