Претрага
[rstr_selector]

Akcija „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“

U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju tokom zimske sezone, Ministarstvo unutrašnjih poslova će u saradnji sa Auto-moto savezom i Asocijacijom tehničkih pregleda, sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“.

Pojačana kontrola saobraćaja vršiće se od 25. do 29. novembra, u vremenu od 07 do 20 časova. Osnovni cilj ove petodnevne akcije je da se tokom zimske sezone proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili i povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja u zimskim uslovima.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Saobraćajna policija vozače će upućivati na liniju tehničkog pregleda radi detaljnijeg pregleda automobila i eventualnog otklanjanja neispravnosti na vozilu. Kontrola tehničke ispravnosti vozila je besplatna, a preporuku gde se ona može izvršiti vozači će dobiti od saobraćajaca na licu mesta.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *