[rstr_selector]

Kiša na severu zemlje, umeren saobraćaj

Na severu zemlje preovlađuje oblačno vreme sa slabom kišom koja uslovljava vlažne kolovoze, dok je u ostalim krajevima Srbije trenutno bez padavina.

Vozače u nižim predelima očekuju pretežno suvi kolovozi. U košavskom području treba voziti oprezno zbog povremeno jačih udara vetra. Vidljivost je zbog magle smanjena po kotlinama centralne Srbije, na području Timočke i Negotinske krajine, a preko planinskih prevoja zbog niske oblačnosti. Tokom dana prema prognozi meteorologa, oblačnost sa kišom proširiće se i na ostale krajeve naše zemlje.

Saobraćaj je umerenog intenziteta i obavlja se bez posebnih obustava i zastoja, osim na deonicama gde se obavljaju radovi i gde je neophono poštovati postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Učestala je pojava odrona koji predstavljaju dodatnu opreznost u vožnji, a najučestaliji su na području Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja i Novog Pazara, a posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke, duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta u oba smera.

Поделите вести