Kiša, sneg i zahlađenje

Kiša, sneg i zahlađenje

0
Foto: Arhiva Dženarika info
Vremenska prognoza

Ujutru će na severu, zapadu i jugozapadu Srbije, a tokom dana i u ostalim krajevima padati kiša, a na planinama se očekuje sneg i novih 10 do 20 centimetara snežnog pokrivača. Posle podne i uveče, uz osetan pad temperature, kiša će ponegde i u nižim predelima preći u sneg. Na severu i zapadu zemlje će duvati slab i umeren severozapadni vetar, u planinskim predelima povremeno jak, u ostalim krajevima južni. Uveče i tokom noći na severu će doći do delimičnog razvedravanja. Najniža temperatura biće od 2 do 10, najviša dnevna od 5 do 13 stepeni, a tokom dana biće u padu.
U Čačku će danas biti oblačno vreme sa kišom i susnežicom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, a najviša dnevna temperatura biće do 6 stepeni.

Elektrosnabdevanje

Iz čačanske Elektrodistribucije su najavili radove u trafo stanici zbog kojih će od 12:00 do 14:00 časova, bez električne energije biti porošači u Vranićima i delu Milićevaca.
U Ivanjici će zbog radova na dalekovodu u vremenu od 08.00 do 16.00 časova bez električne energije biti potrošači iz Opaljenika, Gromovića, Sivčine i Jevca, a od
09.00 do 14.00 časova bez električne energije biće delovi Lise i to Vratonjići, Lauši, Drenova, Soldati i Šuluburići.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike će izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana pažnja.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je imala dosta posla u toku prethodna 24 sata, lekari su u ordinaciji pregledali 29 pacijenata, a 49 puta su izlazili na teren. U Gornjem Milanovcu je bilo manje posla za lekare u hitnoj medicinskoj službi gde je evidentirano 16 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u toku jučerašnjeg dana u Moravičkom okrugu su se dogodile tri saobraćajne nezgode, po jedna u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima. U Čačku je jedno lice lakše povređeno, a u ostale dve pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Kontrola brzine kratanja vozila za danas je planirana na putnom pravcu Beljina – Preljina, gde će radari biti do 16.00 časova, dok će na ulicama sa frekventnijim saobraćajem u Čačku biti tokom celog dana, do 22.00 časa.

Stanje na putevima

Vozače će danas u nižim predelima pratiti kiša, smanjena vidljivost i mokri kolovozi, a sneg u planinskim predelima. Kao i obično petkom, očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u popodnevnim satima kada su mogući zastoji i usporena zbog ćega će vozačima trebati više strpljenja za volanom. Usporeno se prolazi deonicama na kojima su aktuelni radovi.
U tunelu Brđani je u toku rekonstrukcija betonske kolovozne konstrukcije zbog čega je leva tunelska cev zatvorena, a saobraćaj se odvija dvosmerno desnom trakom tunela. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, na deonicama Bumbarevo Brdo – Mrčajevci, Preljina – Mrčajevci, na putu od Spomen parka ka Guči, Kragujevac – Aranđelovac, preko prevoja Svetinja, kao i na putu Kraljevo – Ušće u mestu Progorelica.
Saobraćaj se sa deonice Gojna Gora – Ljubić preusmerava na novoizgrađenu pristupnu saobraćajnicu i nadvožnjak trase auto-puta, a zbog radova na popravci oštećenja na železničkom mostu koji se nalazi u blizini brane u Međuvršju, na deonici magistralnog puta Čačak – Ovčar Banja saobraćaj se odvijati jednom kolovoznom trakom naizmeničnim propuštajem vozila.
Na deonici Brežđe – Divčibare je i dalje na snazi obustava saobraćaja koja će biti aktuelna do kraja godine, a vozači mogu koristiti alternativni put koji vodi preko Valjeva i Kaone.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima zadržavanja ima na teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj, dok se na putničkim terminalima se prolazi bez zadržavanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR