[rstr_selector]

Komunalac već dobio direktora??

Nezvanično, direktorska fotelja JKP “Komunalac” već je dobila novog vlasnika. Čačkom se naveliko priča da je Ljubomir Sikora već zauzeo mesto vršioca dužnosti direktora ove firme.

Podsećamo, Lola Čvrkić i Ljubomir Sikora bili su najbliži ovoj funkciji, ali na poslednjoj sednici Gradskog veća, nijedan od ova dva kandidata nisu dobili podršku članova veća. Čačanska javnost Čvrkića od ranije zna kao rukovodioca “Komunalca” u čije vreme je Čačak bio jedan od čistijih gradova. Sikora je radio u prosveti, a poslednjih godina oprobao se i u privatnom preduzetnisštu, vodeći jednu begradsku firmu. Za funkciju direktora Komunalca preporučio se prisnom rodbinskom vezom sa gradonačelnikom Čačka.

Inače, zbog priče o imenovanju Sikore na ovu funkciju, u Čačku se još ranije podigla velika prašina.

Da bi Sikora, koji je inače nastavnik matematike, mogao da radi ovaj posao, bilo je neophodno promeniti statut “Komunalca”, zbog čega su članovi Upravnog odbora bili izloženi velikom pritisku, jer se pojedini nisu slagali sa ovom odlukom. O pritiscima koji su vršeni na članove najvišeg organa upravljanja Komunalca, javno je u nekoliko navrata govorila Gordana Petković, tadašnja predsednica Upravnog odbora. Možda je to i razlog što ova žena, koja je javnosti ukazala na mnoge malverzacije u ovoj firmi, više nije na ovoj funkciji.

Ukoliko je informacija o postavljenju Ljubomira Sikore na mesto vršioca dužnosti tačna, praktično znači da će odbornici na sledećoj sednici Skupštine grada odlučivati o nečemu o čemu je već ranije neko, odlučio umesto njih.

Kako bi proverili informaciju da li je “Komunalac” dobio novog rukovodioca, jutros smo kontaktirali članove Nadzornog odbora ovog preduzeća. * Milivoje Nikitović je predsedavajući Nadzornim odborom u “Komunalcu”. Na pitanje da li je tačna informacija da je Ljubomir Sikora stupio na mesto vršioca dužnosti direktora, Nikitović je rekao:

– Ta informacija nije tačna, uostalom, po Zakonu o javnim preduzećima, Nadzorni odbor nema veze sa izborom direktora. O postavljenju direktora odlučuje osnivač, a članovi nadzora, sama reč kaže, nadziru rad rukovodilaca – izjavio je Milivoje Nikitović.

On je dodao da je promenom zakona u ovoj oblasti, odluka o imenovanju direktora javnih preduzeća isključivo na osnivaču, što je u ovom slučaju grad. Nikitović dodaje da će se nadzorni odbor sastati za dve nedelje, ali da ni tada izbor direktora neće biti tema sastanka.

Jedan od članova Nadzornog odbora “Komunalca” je i Bogoljub Radisavljević, koga su u ovo telo delegirali zaposleni u ovoj firmi. Ni Radisavljević, koji je inače zadužen za rad Zelene pijace, ne želi da komentariše dolazak Ljubomira Sikore na mesto direktora. Radisavljević kaže, da nadzorni odbor nije organ koji o tome odlučuje.

Osim priče o imenovanju Sikore, gradom kruži i vest da će po sistemu, „vuci siti, a ovce na broju“, i Čvrkić dobiti rukovodeću funkciju. 

Po već unapred pripremljenom scenariju, Sikori je namenjeno mesto generalnog direktora Komunalca, dok će Čvrkiću pripasti mesto direktora, drugo po odgovornosti, koje podrazumeva operativni rad u funkcionisanju firme.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт хора чачанске Гимназије

28.02.2024
Вести | Одабране вести

Воће цвета кад му време није

28.02.2024