Претрага
[rstr_selector]

Konačno pranje čačanskih ulica

Juče, a i tokom današnjeg prepodnevnog programa ukaza smo na izgled čačanskih ulica koje naročito poslednjih nekoliko dana više liče na seoski blatnjav drum nego na saobraćajnice jednog grada u kome živi skoro 80.000 ljudi.

Čačak nikada nije bio prljaviji, plastične kese i drugi otpad mogu se videti na sve strane, a o higijeni ulica i javnih površina i da ne govorimo.

Izvor blata na ulicama su uglavnom automobili koji se parkiraju na zemljanim, neuređenim površinama koje armija pešaka gazi svaki u gradu na Moravi. Treba dodati da ulice nisu oprane još od jesenas. Pritom, Čačak je grad koji leži na reci u kojoj ima dovoljno vode da se blato sa čačanskih ulica spere.

Ljubomir Sikora, direktor JKP „Komunalac“ objašnjava zašto su čačanske ulice prekrivene blatom i šta će tim povodom ovo preduzeće preduzeti.

– Po Odluci o komunalnom redu da bi se pristupilo pranju ulica u zimskom periodu neophodno je da se za to steknu potrebni i dovoljni uslovi. Potrebni uslovi su ljudstvo, a dovoljni su da je temperatura u tri dana veća od 10 stepeni. Ti uslovi su se stekli juče i po nalogu JP „Gradac“ započeli smo pranje ulica u prvom prioritetu, tačnije u centru gtrada, koje će trajati do ponedeljka. Uz izvinjenje građanima što u tako kratkom periodu neće moći da se operu sve ulice, mi ćemo posao nastaviti i u drugim delovima. Danas su ekipe na ulici i za pranje biramo one pravce gde ima najmanje parkiranih vozila, peru se ulica Bate Jankovića, oba mosta i ulica Đorđa Tomaševića. Praće se i sporedne ulice na Ljubić keju, Gospodar Jovanova, Cara Dušana, i deo ka Dragiše Mišović ulici. Sutra ćemo prati iste ove ulice zajedno sa ulicom Vojvode Stepe, Lominom i drugim saobraćajnicama – izjavio je Ljubomir Sikora.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *