[rstr_selector]

Konjički klub „Griva“ organizuje školu jahanja

Od pre dve godine u Prijevoru postoji Klub za konički sport „Griva“ kroz koji je do sada prošao veliki broj polaznika škole jahanja.

 U ovom trenutku više od 100 Čačana, Kraljevčana i Gornjomilanovčana dolazi u Prijevor da bi ovladali tehnikom jahanja, a ujedno se i družili sa prirodom i životinjama.
Klubske prostorije, štale, padok i staze prostiru se na dva i po hektara i smešteni su uz samu železničku stanicu u Prijevoru, kaže Milkica Mladenović, direktorka kluba.
– Konjički klub „Griva“ postoji dve godine i osnovan je početkom 2012. godine, a osnovali su ga ljudi koji su potekli iz našeg Konjičkog kluba „Milenko Nikšić“ iz Preljine. Odatle su nam došla i dva instruktora sa dugogodišnjim stažom Branko Pajić i Vladan Blagojević. Klub je, kao i svaki privatni, sa radom počeo sa svega dva konja da bi danas imali šest rasnih grla – priča Milkica Mladenović, inače po zanimanju vaspitačica.
Iako je ovo mlad klub, konjarstvo u Čačku ima veoma dugu tradiciju, upravo zahvaljujući Konjičkom klubu „Milenko Nikšić“. Iz ovog kluba u Prijevor su došla dvojica iskusnih instruktora, koji rade sa konjima i jahačima.
– Osnovni zadatak kluba, za šta smo i registrovani, je škola jahanja. U našoj ponudi imamo školu jahanja za najmlađe i za odrasle, rekteativno i terensko jahanje. naši najčešći posetiocu su najmlađi jer u okviru kluba postoji mini-zoološki vrt. Recimo, ove godine u okviru Dečije nedelje imali sno posetu od više od 500 mališana iz Čačka, Kraljeva i Gornjeg Milanovca. Naša prednost je i sama lokacija jer se nalazimo na samoj železničkoj stanici pa je do nas veoma lako doći i vozom. Mi za dve godine imamo više od 100 članova, od togaje više od polovine prošlo aktivnu školu jahanja. Oni su učesnici mnogih gradskih događaja. Recimo u nedelju na Bogojavljenje, članovi našeg kluba jahaće sa povorkom koja će krenuti od naše crkve di plaže na Moravi – rekla je Mladenovićeva.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *