Претрага
[rstr_selector]

Kontejnere kradu, a smeće bacaju gde stignu

Turistička organizacija Čačka, koja upravlja zaštićenim područjem Ovčarsko–kablarske klisure, u saradnji sa JKP „Komunalac“ pokušava da reši problem nekontrolisanog bacanja smeća od strane brojnih turista i putnika trasom magistralnog puta od Čačka ka Ovčar Banji, kao i na području kod stare pruge.

Iz tog razloga postavljeni su kontejneri i posude za odlaganje smeća na najfrekventnijim mestima, međutim, po rečima Gorana Nikolića, glavnog čuvara ovog zaštićenog područja, zbog nesavesnog ponašanja pojedinih građana u poslednje dve godine veliki broj kontejnera je nestao.

Ukradeno 15 kontejnera u poslednje dve godine

– Da bi ublažili problem nekontrolisanog odlaganja smeća, Turistička organizacija Čačka i JKP „Komunalac” već godinama u svojim akcijama postavljaju kontejnere na najfrekventnijim mestima. Nažalost, ti kontejneri se kradu, a krađe su učestalije u poslednjih godinu dana. Turistička organizacija je krajem 2016. godine nabavila osam žičanih kontejnera za suvi otpad i rasporedila ih na lokacijama duž magistralnog puta, međutim, nestalo je njih šest. Takođe, ukrali su nam sedam žičanih zelenih kontejnera koji su bili postavljeni na putu od Ovčar Banje ka Vidovskom tunelu, kao i dva klasična kontejnera koja pripadaju „Komunalcu”, kaže Nikolić.

On navodi da takva situacija stvara veliki problem – kako Turističkoj organizaciji Čačka kao upravljaču ovog zaštićenog područja koji je nadležan za održavanje higijene, tako i „Komunalcu“ koji vrši usluge odvoženja smeća iz klisure.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *