[rstr_selector]

Korov i nebriga na sve strane

Prošle nedelje smo govorili o pojedinim delovima grada koji više liče na zapuštenu livadu nego na zelenu površinu u gradu u čijoj blizini žive ljudi. Takve lokacije u Čačku su odavno postale uobičajeno ružna slika grada.

Nadležnima smo ukazali na nekoliko gradskih naselja čiji delovi su zarasli u korov, gde je i smeće redovan stanovnik.

Od nekoliko javnih površina na koje smo ukazali nadležnima, najružnija slika je nepokošena trava, rastinje i šiblje koje raste pored puteva. Naša nebriga i aljkavost ostaje urezana u sećanju svakoga koga put nanese kroz naš grad. Upravo takav primer nalazi se na ulasku u Čačak, posle mosta na Moravi u Kulinovačkom polju. Skverovi na skretanju za Industruijsku zonu zarasli su u travu visine i do jednog metra.

U nedavnoj izjavi nadležnih iz Gradskog zelenila, rekli su nam da su upravo taj prostor nedavno kosili. Kako i da li su ga pokosili može se uveriti svako ko putuje Ibarskom magistralom kroz Čačak.

Slična situacija je i sa livadom iza Simpovih zgrada na Alvadžinici koja se godinama ne kosi jer se ne zna njen vlasnik. Kako nam je izjavio Stojan Vojinović, načelnik Inspekcijske uprave, inspektori su na našu intervenciju izašli na teren i naložili nadležnima da urede ovaj prostor pod pretnjom prekršajne prijave. Međutim, ispostavilo se da ova, ne baš tako mala parcela, pripada gradu. Da je kojim slučajem ovo privatan posed, livada bi do sada bila pokošena, jer građani i te kako poštuju slovo zakona. Na istoj lokaciji stanari Alvadžinice uklonili su skoro sve nepropisno postavljene garaže, upravo po nalogu tih istih inspektora.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *