[rstr_selector]
Borac - Crvena zvezda, Superliga Srbije 2017. godine

Košarkaši Borca od naredne sezone u ABA ligi

Rukovodstvo ABA 2 lige je donelo odluku da se sezona u ovom takmičenju ne nastavi. Košarkaši Borca su se, u trenutku kada je prekinuta sezona, nalazili na prvom mestu i tako završavaju ovogodišnje takmičenje, pa će sledeće sezone igrati u prvoj ABA ligi. Predrag Pantović, predsednik kluba, kaže da je ekipa iz Čačka ubedljivo završila na prvom mestu i zasluženo ušla u viši rang takmičenja, ali da su za to bili presudni glasovi učesnika ABA 1 lige.
– Ovo je stvarno veliki uspeh, jer se posle 31 godine vraćamo u ligu koju smo igrali 23 godine. Borac je u staroj Jugoslaviji bio deseti najuspešniji klub, a peti u Srbiji. Od nas su bili uspešniji Crvena zvezda, Partizan, OKK Beograd i Radnički iz Beograda, koji su imali i titule u toj ligi. Jako smo srećni što smo se vratili, a ovi momci su najviše zaslužni za to i nadam se da će Hala kraj Morave biti veoma posećena. Tačno je da smo mi bili klub koji je bio dominantan u ABA 2 ligi i da smo ovo zaslužili igrama na terenu, ali u viši rang smo ušli zahvaljujući specijalnoj pozivnici, odnosno glasovima učesnika ABA 1 lige. Tu su glasovi naša četiri predstavnika kojima dugujemo veliku zahvalnost, kao i svima drugima koji su glasali da Čačak i Split ponovo budu u njihovom društvu. Bili smo najubedljivije prvi do sada u ABA 2 ligi i ne sumnjam u to da bi učešće u višem rangu, da se takmičenje nastavilo, izborili igrama na terenu. To bi bilo mnogo lepše i ubeđen sam proslavljeno drugačije u našem gradu, ali ovo je sigurno rezultat rada svih u klubu koji ima bogatu istoriju.

Borac od sledeće sezone ne igra KLS ligu

Juče je u Beogradu održan sastanak predstavništva Superlige Srbije gde je odlučeno da se ovo takmičenje neće nastaviti, kao i da će se od naredne sezone igrati po drugačijem sistemu.
– Razgovarali smo i o sistemu takmičenja u sledećoj godini, došlo se do nekih novih ideja koje moramo da razradimo sa Košarkaškim savezom Srbije i videćemo kako će to proći, ali definitivno je da Borac naredne sezone neće igrati domaće prvenstvo, već samo ABA ligu. Superliga je prekinuta i pre održavanja, a Borac je kao što je bio prvi u ABA 2 ligi, bio prvi i u Košarkaškoj ligi Srbije gde smo od 26 utakmica imali 23 pobede i to nam je treća uzastopna titula u domaćem prvenstvu. Drugi deo takmičenja u kome nastupaju Crvena zvezda, Partizan i timovi iz ABA lige, neće se ove godine igrati zbog ove situacije i opasnosti povrede igrača. Pored toga, igrala bi se bez prisustva publike tako da smo zaključili da to nije u interesu košarke. Moram reći da je Partizan drugačije glasao, odnosno predstavnici ovog kluba su bili za to da se Superliga odigra i ja taj stav cenim, ali ovo je ipak definitivno izuzetna situacija i mislim da nismo imali razloga da ugrožavamo igrače, kao i navijače. Mi smo bili spremni da igramo, igrači su već četiri nedelje u trenažnom procesu i pripremali smo se da odigramo eventualno plej-of. Do sada nismo mogli da pravimo bilo kakvu strategiju jer nismo znali šta nas čeka naredne sezone. Sada kada znamo da će se ta liga igrati sa 14 timova, predlog je da se sledeće godine Superliga ne igra u tom obimu, već da tri najbolja tima iz Košarkaške lige Srbije i pet iz ABA lige igraju odmah plej-of za prvaka. Sada već možemo da pravimo planove i narednih dana ćemo održati sastanak sa ljudima koji su ključni za funkcionisanje kluba, gde ćemo definisati ciljeve i strategiju za učešće u ABA ligi. Nadam se će ovaj naš uspeh obezbediti nove i vratiti stare sponzore, jer verujem da je to u interesu promocije Čačka, a naši navijači će ponovo imati priliku da vide klubove koje su i naučili da gledaju na našem parketu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *