Претрага
[rstr_selector]
Фото: КК Чачак 94

Кошаркашки клуб Чачак 94 остварио највећи успех од оснивања

„Имамо амбиције да следеће године будемо конкурентни за место које води у АБА 2 лигу”

Протеклог викенда је завршена сезона у Кошаркашкој лиги Србије. Чачак 94 је у последњем колу савладао Динамик са 78:52 и за разлику од прошле године када се борио за опстанак, окончао сезону са 16 победа и 14 пораза, чиме је остварио највећи успех од оснивања клуба, каже тренер Чачана Ђорђе Мићић.

– Мислим да смо сви уживали у протеклој сезони, што је показала и последња утакмица коју смо одиграли на високом нивоу и савладали екипу Динамика пред рекордним бројем гледалаца ове сезоне. Сви момци су добили шансу да играју и заслужено смо добили ту утакмицу. Завршили смо на најбољи начин ову сезону, иначе најуспешнију у историји клуба који ове године прославља 30 година од оснивања. Напредовали смо у односу на претходну годину, што показује 6. место које смо заузели, а које нам је донело и обавезу да наредне године остваримо још бољи резултат.

Чачак 94 је ове године по први пут био учесник финалног турнира Купа Радивој Кораћ, где је стигао до полуфинала, што је још једна потврда успешне сезоне за коју је, према речима тренера Мићића, поред играча заслужан и цео стручни тим.

– Остварили смо велике победе у овој сезони, а ја бих издвојио ону против Борца на финалном турниру Купа где смо се пласирали у полуфинале, што је још један показатељ да смо на правом путу што се тиче организације и игре. Похвалио бих и људе који раде у Клубу и чији рад није директно видљив, али који су заслужни за успех момака. Њих је више од 20 који су задужени што за први тим, што за млађе категорије. А похвали обих и публику која је ове године била наш 6. играч.

Имајући у виду овако успешну сезону, амбиције за следећу су још веће, каже Ђорђе Мићић. Што се тиче састава тима, према његовим речима, стручни штаб ће се потрудити да задржи већину играча и за наредну сезону.

– Играчи ће да одмарају пар дана, а ми смо већ почели да правимо планове за следећу сезону. Као што сам поменуо, прошле године смо обезбедили опстанак у последњем колу, а ове године смо направили велики корак даље. Имамо амбиције да следеће године будемо конкурентни за место које води у АБА 2 лигу. Ови играчи са којима смо завршили сезону су од почетка ту. Имали смо само једну промену. Већина њих нема уговоре за наредну сезону, али гледаћемо да задржимо већи део екипе иако ће то бити веома тешко.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *