Претрага
[rstr_selector]

„Kosta Novaković“ dobio nove akreditacije

Direktorka Ustanove za kulturno-obrazovnu delatnost „Kosta Novaković“, Vesna Nikitović, po dobijanju akreditacije, izjavila je da je ova ustanova sada akreditovana za ukupno šest obuka.

– Mi smo do sada radili obuke za vođenje poslovnih knjiga, obuku za krojenje i šivenje, osnovnu informatičku obukua i obuku za poslovnu komunikaciju i korespodenciju. Obuka za izradu proizvoda od voća i povrća je nešto potpuno novo za nas, kao i obuka za pripremu, serviranje i dekorisanje jela. Moram da istaknem da su svi naši programi prilagođeni osobama sa invaliditetom. Dobijanjem statusa javnopriznatog organizatora aktivnosti stekli smo pravo izdavanja javnopriznatih isprava što do sada nije bio slučaj, rekla je Nikitović.

Uverenja nekadašnjeg Radnički univerziteta sada su javna isprava

Uverenja „Koste Novakovića“ do sada su bila priznata u neformalnom obrazovanju, kaže Nikitović i dodaje:

– Sada je naše uverenje javna isprava i naša ustanova deo formalnog obrazovanja za obuke. Postavljeni su izuzetno visoki standardi koje smo uspeli da prođemo i da prvi dobijemo ovu akreditaciju. Svi programi su prilagođeni zahtevima Ministarstva prosvete i ocenjeni od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, naglašava Nikitović.


Skoro 2.000 polaznika svake godine

Obuke u Ustanovi za kulturno-obrazovnu delatnost „Kosta Novaković“ svake godine prođe skoro 2.000 odraslih, kaže direktorka ustanove.

– Mi ne radimo samo u ustanovi, nego i van nje. Izlazimo na tendere Nacionalne službe za zapošljavanje i radimo na teritoriji cele Srbije. Imamo poslovne partnere i sa njima sarađujemo u interesu i prema potrebama naših polaznika. Takođe, u kontaktu smo i sa brojnim visokoobrazovnim i drugim institucijama, zaključila je Nikitović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *