[rstr_selector]
Ljubić kej, Foto: Dženarika info

Krov nad glavom za ratne invalide

Odlukom koja je doneta na poslednjem zasedanju čačanske Skupštine uređuju se uslovi i način davanja u zakup stana koji je namenjen ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca, a koji je bio prazan poslednje tri godine. Prema rečima Milana Draškića, direktora Gradske stambene agencije, konkurs za dodelu stana na korišćenje, biće raspisan u narednih dvadeset dana.

– Stan je do oktobra 2013. godine koristio stopostotni ratni vojni invalid Dejan Stevanović. On je stan tada vratio gradu i odlukom tadašnjeg gradskog rukovodstva pravo korišćenja te stambene jedinice preneto je na Gradsku stambenu agenciju. Radi se o jednoiposobnom stanu površine 48 kvadratnih metara koji se nalazi u Knićaninovoj ulici. Biće izdat u zakup na period od deset godina sa mogućnošću obnavljanja ugovornog odnosa.

Kriterijumi i postupak dodele

Pravo na dodelu stana imaju isključivo ratni vojni invalidi i porodice palih boraca sa tri i više članova porodičnog domaćinstva koji nemaju rešeno stambeno pitanje. Skupštinskom Odlukom uređuju se i kriterijumi i merila za dodelu ovog stana, a sam postupak sprovodi Komisija za rešavanje stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca. Komisija će utvrditi predlog liste reda prvenstva na osnovu podnetih zahteva, nakon čega će oni koji eventualno budu nezadovoljni, imati pravo žalbe. Važno je napomenuti da se visina zakupnine određuje na osnovu Vladine Uredbe o standardima i normativima za planiranje, projektovanje, građenje i uslovima za korišćenje i održavanje stanova za socijalno stanovanje. Inače, pre nego što je Skupština grada Čačka donela odluku o davanju u zakup ovog stana, predlog je prošao javnu raspravu. Moram da izrazim svoje i zadovoljstvo Gradske stambene agencije što je ova tema konačno ugledala svetlost dana na sednici Skupštine i što će nekome biti omogućeno korišćenje stana koji je prazan više od tri godine, rekao je Draškić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *