Претрага
[rstr_selector]

Kružni tok rešava problem meštana Preljine

Izgradnjom pristupne saobraćajnice sa Ibarske magistrale na Koridor 11, deo Preljine će biti odsečen od lokalne saobraćajnice koju đaci koriste za odlazak u školu, a vlasnicima nekoliko porodičnih kuća biće onemogućen izlazak na magistralni put.

Predstavnici Saveta MZ Preljina razgovarali su o ovom problemu sa ministrarkom saobraćaja, infrastrukture i urbanizma Zoranom Mihajilović i direktorom JP „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom.

– Bilo je predloženo nekoliko rešenja poput izgradnje podzemnih prolaza, pasarela, semafora i slično. Sve do dolaska ministarke Zorane Mihajlović u Gornji Milanovac, o ovim rešenjima se nije konkretno razgovaralo. U rešavanje situacije na terenu uključio se i direktor JP „Putevi Srbije“ koji je predložio da se u najkraćem vremenskom roku projektuje i izgradi kružni tok sa pešačkim stazama, koji će obuhvatiti sve saobraćajnice i regulisati kako putnički tako i saobraćaj za pešake. Izgradnjom pešačke staze sedamdesetoro dece moći će da koristi trotoare do same pristupne saobraćajnice auto-putu. Na samoj saobraćajnici biće primenjeno adekvatno rešenje, kako bi i deca i ostali stanovnici ovog dela Preljine bili bezbedni učesnici u saobraćaju. Bezbednost je prioritet i to je projektni zadatak za sve stručne službe koje će se baviti rešavanjem ove situacije, kako u resornom ministarstvu, tako i u JP „Putevi Srbije“ i JP „Koridori Srbije“. Takođe će biti rešen i problem stanovnika četiri porodične stambene zgrade kojima je onemogućen izlazak automobilima na Ibarsku magistralu, kao i problem plavljenja dela Preljine, u kojem se nakon obilnijih padavina pod vodom nađe tridesetak kuća kao što se to već desilo u maju 2014. godine. Prema dogovoru, projektovanje i izgradnja kružnog toka će biti završeni kada i deonica auto-puta, dakle do avgusta 2016. godine, ističe dr Aleksandar Radojević, poslanik u Skupštini Srbije i član Saveta MZ Preljina.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *