Претрага
[rstr_selector]

Kulturni centar Gornji Milanovac dobio polukoncertni klavir

Kulturni centar Gornji Milanovac dobio je polukoncertni klavir koji će ovoj ustanovi biti uručen sutra. Klavir je donacija organizacije Kulturni Element iz Beograda, čiji su osnovni ciljevi unapređivanje i pospešivanje kulture i kulturne svesti, afirmacija umetnosti i ličnosti umetnika, edukacija građana, a posebno dece i omladine.

Direktor gornjomilanovačkog Kulturnog centra kaže da je Kulturni Element raspisao konkurs kojim donira polukoncertni klavir, u kome je postaviljeno pitanje: “Zašto baš vi zaslužujete da dobijete klavir?”.

– Konkurs je objavljen putem interneta i mi smo poslali nekoliko rečenica kao odgovor na to pitanje i nakon nekoliko dana smo dobili odgovor da smo u konkurenicji od više od 300 prijava, na Upravnom odboru Kulturnog Elementa izabrani da dobijemo klavir – rekao je Dragan Arsić. Prema njegovim rečima Kulturni centar Gornji Milanovac je možda jedan od najboljih u Srbiji u organizaciji koncerata klasične muzike i ostalih kulturnih događaja, što je još veća čast za ovu ustanovu, a klavir je samo “šlag na torti”.

– Primopredaja klavira obaviće se sutra u Modernoj galeriji sa početkom u 16 časova. Tim povodom održaćemo konferenciju za novinare kojoj će prisustvovati ljudi iz Kulturnog Elementa, predsednik udruženja i njegovi saradnici, a naša mlada sugrađanka Anđelka, koja predstavlja Gornji Milanovac na takmičenjima u Srbiji, ali i inostranstvu, održaće mini koncert – zaključuje direktor Kulutrnog centra Gornji Milanovac.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *