Kulturni centar Gornji Milanovac dobio polukoncertni klavir

Kulturni centar Gornji Milanovac dobio polukoncertni klavir

0

Kulturni centar Gornji Milanovac dobio je polukoncertni klavir koji će ovoj ustanovi biti uručen sutra. Klavir je donacija organizacije Kulturni Element iz Beograda, čiji su osnovni ciljevi unapređivanje i pospešivanje kulture i kulturne svesti, afirmacija umetnosti i ličnosti umetnika, edukacija građana, a posebno dece i omladine.

Direktor gornjomilanovačkog Kulturnog centra kaže da je Kulturni Element raspisao konkurs kojim donira polukoncertni klavir, u kome je postaviljeno pitanje: “Zašto baš vi zaslužujete da dobijete klavir?”.

– Konkurs je objavljen putem interneta i mi smo poslali nekoliko rečenica kao odgovor na to pitanje i nakon nekoliko dana smo dobili odgovor da smo u konkurenicji od više od 300 prijava, na Upravnom odboru Kulturnog Elementa izabrani da dobijemo klavir – rekao je Dragan Arsić. Prema njegovim rečima Kulturni centar Gornji Milanovac je možda jedan od najboljih u Srbiji u organizaciji koncerata klasične muzike i ostalih kulturnih događaja, što je još veća čast za ovu ustanovu, a klavir je samo “šlag na torti”.

– Primopredaja klavira obaviće se sutra u Modernoj galeriji sa početkom u 16 časova. Tim povodom održaćemo konferenciju za novinare kojoj će prisustvovati ljudi iz Kulturnog Elementa, predsednik udruženja i njegovi saradnici, a naša mlada sugrađanka Anđelka, koja predstavlja Gornji Milanovac na takmičenjima u Srbiji, ali i inostranstvu, održaće mini koncert – zaključuje direktor Kulutrnog centra Gornji Milanovac.

POSTAVI ODGOVOR