[rstr_selector]

Kvantaška pijaca u Ljubiću ponovo radi

Juče je otvorena Kvantaška pijaca u Ljubiću i radiće svakog dana od 02.00 sata do 12.00 sati. Iz JKP „Komunalac“ navode da dnevna pijačarina neće biti naplaćivana do 05. maja za sve korisnike Kvantaške pijace.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona od 09.00 do 15.00 časova bez električne energije biće deo Trbušana koji se napaja sa trafostanica Vinogradi i Trbušani škola, a zbog radova na trasi kablova kod trafostanice Separacija od 6.00 do 8.30 bez struje će biti deo Trbušana od komune do Šumadijinih zgrada, Vranići i deo Milićevaca.
Na području Gornjeg Milanovca od 8.00 do 16.00 časova zbog planiranih radova na elektromreži bez struje će biti zaseok Nikolići u Srezojevcima, a od 9.00 do 17.00 časova deo Velereči koji se napaja sa TS Stara pruga.
U Ivanjicvi će od 10.00 do 14.00 časova bez električne energije biti deo Ulice Boška Petrovića, desna strana od Semafora do autobuske stanice.

Bioprognoza

Očekuju se nešto povolјnije biometeorološke prilike za hronično obolele osobe. To će usloviti smanjenje uobičajenih tegoba kod svih hroničnih bolesnika, a kod zdravih osoba se ne očekuju meteoropatske reakcije. Blagi oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima u jutarnjim satima, kao i osobama sa hipertenzijom. Preporučuje se adekvatno odevanje.

Hitna pomoć

Pomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražio je 21 pacijent, a na terenu su lekari intervenisali 27 puta. U Gornjem Milanovcu u stanici hitne pomoći evidentirano je 18 pregleda, a kućnih poseta je bilo sedam.

Stanje na putevima

Poslednjeg radnog dana u ovoj nedelji vozače očekuju povoljnije vremenske prilike nego prethodnhih dana. U jutarnjim i večernjim satima zbog niskih temperatura savetuje se oprezna vožnja zbog moguće poledice koja se javlja na svim vlažnim deonicama, kao i na onim mestima gde je zbog magle ili sumaghlice smanjena vidljivost.
U toku su radovi na redovnom održavanju tunela „Brančić“ u levoj cevi. U zoni radova saobraćajne trake se zatvaraju naizmenično, u smeru ka Ljigu, a izvode se radovi na pranju tunela Savinac, u smeru Preljina-Ljig. U zoni radova saobraćajne trake se zatvaraju naizmenično. Zbog izgradnje benzinske stanice na Auto-putu Miloš Veliki, u smeru ka Čačku, na oko jedan kilometar pre naplatne rampe Preljina, saobraćaj je usporeniji jer se odvija samo preticajnom trakom.
Naizmenično propuštanje vozače očekuje na deonicama Svračkovci – Preljina, Ugrinovci-Bućin Grob, na prevoju Rudnik, kao i u delu Ulice Đakona Avakuma u Atenici gde je u toku sanacija mosta preko Ateničke reke.
Na naplatnin rampama nema zadržavanja, ali su u toku popodnevnih i večernjih sati moguća na izlazima iz većih gradova.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok teretna motorna vozila čekaju uobičajeno na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj i Mađarskoj.

 

 

Поделите вести