Претрага
[rstr_selector]
Toplana na Ljubić keju

Kvar u toplani na Ljubić keju

Grejanje

grejanje-servis-obrZbog kvara na pumpi u toplani na Ljubić keju danas će, tokom otklanjanja kvara, grejanje biti isključeno. U Javnom komunalnom preduzeću „Grejanje“ nisu znali da nam kažu vremenski okvir isključenja grejanja, ali se pretpostavlja da će to biti između 10.00 i 15.00 časova. Isporuka toplotne energije u Gornjem Milanovcu i Lučanima je uredna. Iz tamošnjih toplana saopštili su da nema kvarova na sistemu daljinskog grejanja, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi grejanje moralo biti isključeno.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrPridvorica i Jezdina od noćas su bez struje zbog kvara na dalekovodu, saopšteno je ovog jutra iz Elektrodistribucije u Čačku. Radovi na otklanjanju kvara su u toku,a normalizacija elektrosnabdevanja se očekuje u prepodnevnim satima. Elektrodistribucija Gornji Milanovac za danas najavljuje radove na elektromreži i to od 8.00 do 15.00 časova u Leušićima, na izvodu za Žižoviće zbog radova na niskonaponskoj mreži koji će biti nastavljeni i u naredna dva dana. Takođe, danas će od 9.00 do 14.00 časova bez struje biti stanovnici Vrnčana, Donjih Branetića i Sinoševića zbog radova na dalekovodu. Međutim, gornjomilanovačka Elektrodistribucija veliki broj radova najavljuje za 14,15. i 16.decembar. Tih dana će se raditi u Majdanu, na izvodu prema školi i u Brusnici, na izvodu prema Lučićima. Sutra će se raditi i sve što je bilo najavljeno za juče, pa odloženo. Tako će od 10.00 do 14.00 časova bez struje biti delovi Nevada i Grabovice, Gornje i Donja Vrbava, Gornja i Donja Crnuća, Lipovac, Vraćevšnica, Prnjavor i Belo Polje. Bez struje će sutra od 9.00 do 13.00 časova biti i Takovo, Ljevaja, Ločevci i deo Beršića. Prema najavi iz Elektrodistribucije u Guči bez struje će danas od 8.00 do 15.00 časova zbog radova na niskonaponskoj mreži biti stanovnici zaseoka Pajovići u Turici i zaseoka Milekići u Viči. Prema informaciji iz ivanjičke Elektrodistribucije bez struje su ovog jutra stanovnici Erčega zbog kvara na dalekovodu. Normalizacija elektrosnabdevanja se očekuje u toku dana.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrVodosnabdevanje u Moravičkom okrugu danas je uredno. Prema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“ i nadležnih komunalnih preduzeća u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima trenutno nema kvarova, a u toku dana neći biti ni radova na vodovodnoj mreži.

Autobuski saobraćaj

autobus-servis-80x80-obrAutobuski saobraćaj se obavlja redovno, kažu u čačanskom Autoprevozu. Ovog jutra nije bilo otkazanih polazaka ili dužih kašnjenja. Kašnjenja od 5-10 minuta u ovom preduzeću tolerišu i ne smatraju vrednim pomena. Dežurni telefon za informacije o polascima je 032/222-461.

Železnički saobraćaj

voz-servis-80x80-obrZa vozove koji polaze sa železničke stanice u Čačku od nedelje važi izmenjen red vožnje. Prvi voz iz Čačka za Požegu kreće u 04.49h i ide do Užica. Sledeći polazak za Požegu je u 06.49h, zatim u 11.35h koji iz Požege ide za Bar u 12.29h. Popodnevni polasci su u 15.13h i 17.38h koji ide do Užica. Vozovi za Kraljevo saobraćaju sledećim rasporedom: u 05.05, 09.09h, 13.39h, 16.55h  i 20.45h uz napomenu da vikendom i državnim praznicima vozovi za Kraljevo ne saobraćaju. Brzi voz na relaciji Kraljevo – Beograd ne saobraća do daljnjeg zbog remonta pruge Resnik Vreoci. Inače, na Železničkoj stanici u Čačku kažu da se putnici detaljnije sa novim režimom saobraćaja mogu upoznati na sajtu Srbija voza, dok je dežurni telefon za informacije je 222-518.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 34 pacijenta i još 30 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 28 ambulantnih pregleda i 15 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 60 puta od čega 8 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-3-servis-obrZbog očekivanog uticaja biometeoroloških prilika kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima se preporučuje da slede savete lekara. Mogući su reumatski bolovi i glavobolјa. Potrebno je adekvatno odevanje, naročito u jutarnjim časovima, kao i dodatna opreznost u saobraćaju.

Porodilište

bebee-servis-obrZbog očekivanog uticaja biometeoroloških prilika kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima se preporučuje da slede savete lekara. Mogući su reumatski bolovi i glavobolјa. Potrebno je adekvatno odevanje, naročito u jutarnjim časovima, kao i dodatna opreznost u saobraćaju.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku u toku prethodna 24 časa na području Moravičkog okruga dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda. U tri saobraćajne nezgode koje su se dogodile u Čačku tri osobe su zadobile lake telesne povrede, dok su u dve nezgode zabeležene u Gornjem Milanovcu dve osobe lakše povređene.
Radari će danas brzinu kretanja saobraćaja kontrolisati prema sledećem rasporedu: 8.00-14.00 Preljina-Mrčajevci, 14.00-16.00 Čačak i 9.00-16.00 Ivanjica.

Поделите вести