Kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

Kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Vodosnabdevanje

cesma1_80x80Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda došlo je do  pucanja vodovodne cevi u Ulici Ratka Veselinovića u Kulinovcima. Kvar će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. U ostalim delovima čačanskog vodosistema nema kvarova, a uredna isporuka vode beleži se i u Guči i Lučanima, dok će u Gornjem Milanovcu do 12 sati bez vode biti ulice Rada Končara i Stanimira Ralovića i deo Brusnice zaseok Jevtovići.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-cacak-malaHitna pomoć u Čačku imala je 66 intervencija u toku prethodna 24 sata od kojih 32 u ordinaciji, a 34 na terenu. U isto vreme dežurni lekari u milanovačkoj Hitnoj pomoći obavili su 30 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta, a njihove kolege u Ivanjici su imale 60 hitnih intervencija od kojih su tri bile na terenu.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj. Osobe sa srčanim obolјenjima mogu osetiti izvesne tegobe. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa i problemi sa snom. Preporučuje se umerena fizička aktivnost, kao i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Uprava saobraćajne policije

policija-servisU toku prethodna 24 sata na putevima u Čačku dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih udesa.
Radarske kontrole biće do 18.00 časova na području Ivanjice.

Stanje na putevima

autoputVedro vreme i temperature koje će danas biti oko 25 stepeni uslovljavaće dobru prohodnost puteva. Međutim kao posledica velikih vremenskih promena sa čestim padavinama u prethodnom periodu, pored odrona javljaju se i oštećenja na kolovozu koja u velikoj meri mogu ugroziti bezbednost pa se vozačima savetuje da poštuju saobraćajne propise i postavljene znakove na putu.
Saobraćaj je umerenog intenziteta, obavlja se po suvim kolovozima i nema većih zastoja osim na deonicama na kojima se izvode radovi. Zbog sanacije puta Gojna Gora – Ljubić, kod Suvog Brega, do kraja meseca saobraćaj se odvija usporeno u vremenu od 08.00 do 17.00 časova. Na deonicama Konjevići – Čačak i Čačak – Pakovraće, do 21. maja radi se na frezovanju i sanaciji kolovoza od 07.00 do 17.00 časova. Saobraćaj se odvija usporeno uz naizmenično propuštanje vozila sa povremenim obustavama.
Zbog radova na popravci i zameni odbojne ograde na putnim pravcima Čačak-Guča, Guča-Vučkovica, Kratovska stena-Guča, Bjelica-Mirajići i Pakovraće-Lučani dolazi do sporijeg obavljanja saobraćaja od 07.00 do 17.00 časova.
U toku su i radovi na popravci i zameni odbojne ograde na deonicama Preljina – Gornji Milanovac i Gornji Milanovac – Svračkovci, a isti radovi se izvode na putu od Preljine ka Mrčajevcima. U zoni radova saobraćaj se obavlja usporeno  od 07.00 do 17.00 časova. Radova ima i između Topole i Rudnika gde dolazi do svakodnevnih obustava u vremenu od 09.00 do 17.00 časova.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je pet beba, četiri devojčice i jedan dečak.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR