Kvarovi na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu

Kvarovi na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu

0
Ilustracija

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovda će i danas raditi na saniranju kvara u Pigovoj ulici, a pored obustave u isporuci vode u Pigovoj i okolnim ulicama, zatvoren je saobraćaj u tom delu grada pa se vozačima savetuje da ispoštuju postavljenu signalizaciju. Kvar bi trebalo da bude saninar u toku pre podneva.
Pored toga, radiće se na saniranju kvara u Prijevoru kod Železničke stanice i u Kulinovcima u Ulici 659. Zbog kvara na crpnoj stanici Ševelj u fabrici vode Rzav u Arilju bilo je problema u isporuci vode pojedinim korisnicima rzavskog voodosistema, ali je kvar saniran i sada je sve u redu što se tiče isporuke vode. Međutim, posledice toga ostili su stanovnici Gornjeg Milanovca gde je došlo do nestanka vode južnoj industrijskoj zoni, u gradskoj bolnici,
naselju Vujića brdo, u Ulici Vuka Karadžića sa poprečnim ulicama do ulice Rada Končara, zatim u ulicama Kneza Aleksandra i Vojvode Milana sa poprečnim ulicama do Lomine i ulici Nikile Lunjevice sa poprečnim ulicama. Normalizacija u vodosnabdevanju se uskoro očekuje.
Zbog nestanka vode došlo je i do prekida u snabdevanju toplotnom energijom stanova koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlarnice u Lominoj.
Pored svega navedenog došlo je do pucanja vodovodne cevi u Rajićevoj ulici, i prekida u snbdevanju vodom Rajićevoj od raskrsnice sa Železničkom ulicom do raskrsnice sa ulicom Kneza Aleksandra, zatim u Sinđelićevoj od raskrsnice sa ulicom Vojvode Mišića do kraja ulice i Lominoj od raskrsnice sa Sinđelićevom do raskrsnice sa ulicom Kneza Aleksandra.
Ekipe JKP su na terenu i čine sve da u što kraćem vremenskom periodu otklone kvar. Normalizacija vodosnabdevanja očekuje se do 14 časova.

Grejanje

Iz Javnokomunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“ su sopštili da će na osnovu zahteva upravnika zgrada u ulici Kneza Aleksanndra, izvršiti pražnjenje sistema i obustaviti snabdevanje toplotnom energijom. Privremeni prekid odnosi se na korisnike stambenih zajednica u delu Ulice Kneza Aleksandra brojevi 122 i 124, od 13.00 do 19.00 časova.

Bioprognoza

Danas se očekuju povoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba, a oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Pažnja se preporučuje u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 19 pacijenata a na teren su izlazili 33 puta. U Gornjem Milanovcu evidentirano je 12 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta.

Stanje na putevima

Vozače danas očekuju povoljniji uslovi za vožnju s obzirom na to da su meteorolozi najavili toplije vreme bez padavina. Međutim, posle jakih mrazeva i snežnih padavina kada se korsite veće količine soli i kamenog agregata da bi se poboljšala prohodnost puteva, pojavljuju se nova oštećenja i udubljenja na kolovozu koja predstavljaju opasnost tokom vožnje jer su zbog otapanja snega ispunjena vodom i često se ne vide, pa ukoliko brzina nije smanjena može doći do oštećenja na vozilu ili gubljenja kontrole nad vozilom. Zbog toga se vozačima savetuje da budu pažljivi i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
Zimski uslovi vožnje vozače očekuju na putevima u planinskim predelima zapadne, jugozapadne, istočne i jugoistočne Srbije, a na pojedinim je i dalje na snazi zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima.
Postoji mogućnost pojave magle na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka a jutros je prisutna na deonicama Podbukovi – Kosjerić – Požega – Arilje – Divljaka i Asanovac – Požega – Uzići.
Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a nagli porast dnevnih temperatura utiče i na češću pojavu odrona kroz stenske useke i klisure.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok su na teretnim u smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj ona povremeno i višesatna.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR