Kvarovi na vodovodnoj mreži u Hajduk Veljkovoj ulici i u Vidovi

Kvarovi na vodovodnoj mreži u Hajduk Veljkovoj ulici i u Vidovi

0
Vodosnabdevanje

cesma1_80x80U Ulici Hajduk Veljkovoj kod broja 16 došlo je do pucanja vodovodne cevi, a u delu ulice gde će biti radovi na popravci pukle cevi biće postavljena vertikalna signalizacija na koju vozači moraju obratiti pažnju. Za vreme radova moguće je i kratkotrajno zatvaranje vode. U ostalim delovima grada vodosnabdevanje je uredno, a u Vidovi je došlo do pucanja vodovodne cevi, gde je takođe moguće kratkotrajno zatvaranje vode do popravke kvara.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrPrema podacima iz čačanske Hitne pomoći lekari su u toku prethodna 24 sata imali 48 intervencija na terenu, a u ordinaciji su pregledali 35 pacijenata. Približno isti broj intervencija evidentiran je u Ivanjici, s tim što su lekari znatno više posla imali u stanici Hitne pomoći gde su pregledali 85 pacijenata, a obavili su i sedam kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu evidentirano je 27 hitnih intervencija od kojih je šest bilo na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaOčekivane biometeorološke prilike mogu uticati relativno povoljno na hronično obolele, ali se izvesna pažnja savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Nesanica i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

Porodilište

beba-80x80-servisU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i dečak, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrU toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u Ulici 10 u kojoj je jedno lice lakše povređeno, dok na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Vozačima se savetuje oprezna vožnja uz poštovanje ograničenja brzine kretanja s obzirom na to da je najavljeno da će radari tokom celog dana biti na svim važnijim saobraćajnicama u gradu, kao i na obilaznici oko Čačka.

Stanje na putevima

autoputNakon perioda intenzivnih snežnih padavina i jakih mrazeva kada se za bolju prohodnost puteva koristi veća količina soli i kamenog agregata, karakteristično je i da se stvaraju nova oštećenja na kolovozima, najčešće u vidu rupa kojih najviše ima na mostovima i nadvožnjacima, ali su pristutna i na drugim deonicama posebno na putevima u planinskim predelima, navode u AMSS. Narednih dana biće i veće prisustvo putara koji će raditi na sanaciji ovih oštećenja, pa je potrebno vožnju prilagoditi svim izmenama u saobraćaju.
Vozače danas očekuje dobra prohodnost na autoputevima, a slično je i na putevima prvog i drugog reda, osim na deonici kod Đunisa koja je i dalje u prekidu zbog izlivanja Južne Morave. Javno preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo da je da će se danas do 16 časova u delu ulice Dr Dragiša Mišović raditi na krpljenju i frezovanju kolovoza. Isti radovi planirani su i za ponedeljak i u utorak od 08.00 do 16.00 časova. Na kružnom toku u Konjevićima sutra će biti izvođeni radovi zbog kojih će biti onemogućeno skretanje na Živanića put i sa Živanića puta na kružni tok, ali vreme izvođenja radova u saopštenju Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ nije naznačeno.
Zbog predstojećeg vikenda posle podne se očekuje pojačan saobraćaj, naročito na prilazima Kopaoniku, Tari, Zlatiboru, Goču, Staroj Planini i ostalim zimskim turističkim centrima. Putevi ka tim destinacijama su prohodni, s tim što na pojedinim još uvek ima zaostalog snega zbog čega je upotreba zimske opreme obavezna.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, dok se na teretnim na prelazima Batrovci, Šid i Horgoš čeka i po nekoliko sati.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR