[rstr_selector]

Ledeni talas najviše pogodio starije osobe

Služba civilne zaštite koja funkcioniše u okviru čačanske Gradske uprave u proteklih nekoliko dana je imala dosta intervencija na seoskom području gde ima staračkih i samačkih domaćinstava. Iz udaljenih krajeva su vozili pacijante na dijalizu,  dopremali su hranu, ogrev i lekove, ali je posla najviše bilo na evakuaciji ugroženog stanovništva, kaže Bratislav Zečević, šef službe za bezbednost i odbranu.

– Obilazili smo sela, pomagali u pružanju lekarske pomoći stanovništvu i prevozili lica na dijalizu u čačansku bolnicu iz nepristupačnih delova, a u posetamai sugrađanima učestvovale su i ekipe Centra za socijalni rad. Obavili smo nekoliko evakuacija, a u većini slučajeva se radilo o starim licima, muškarcima, koji su samci, a to su bile evakuacije iz Banjice, Rožaca i Mojsinja. Takođe smo imali dva vanredna hitna slučaja, radilo se takođe o starijim licima međutim neki od njih nisu hteli da se evakuišu. Reč je o dvema staricama iz Kačulica koje su odbile evakuaciju. U drugom slučaju naša ekipa je pomogla lekarskoj ekipi da ode na teren i obavi pregled jednog starijeg čoveka iz Premeće, koji je bio teško bolestan, izjavio je Bratislav Zečević.

Dopremljen ogrev manastiru Uspenje Presvete Bogorodice

– Zajedno sa pripadnicima Vatrogasno-spasilačke službe u Čačku nedavno smo monahinjama manastira Uspenje dopremili dve tone peleta, osnovne životne namirnice i neophodne lekove. U kontaktu smo i sa ostalim manastirima na području Čačka, redovno ih obilazimo i stojimo im na raspolaganju u bilo kom trenutku ako im pomoć zatreba, kaže Zečević.

Apel građanima da obaveste nadležne o ugroženima

Zečević ponovo apeluje na građane da nadležnima jave ako imaju saznanja da ljudi u njihovom okruženju žive u teškim uslovima, jer se jedino na taj način ugroženima može pomoći.
– Apelovao bih na ljude iz udaljenih područja ako imaju komšije ili nekoga u blizini ko teško živi i kome je potrebna bilo kakva vrsta pomoći, da nam jave kako bismo mogli da reagujemo. jer je to jedan od efikasijih načina da mi kao služba delujemo. Takvi slučajevi mogu da se prijave na broj telefona 032/309-111 od 7.00 do 15.00 časova, rekao je Zečević i dodao da je njegov broj 064/864-31-93 dostupan 24 sata građanima kojima je neophodna pomoć.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *