Претрага
[rstr_selector]

Malinarima obećana akontna cena od 125 dinara

Danas su se u Vladi Srbije sastali predstavnici Asocijacije malinara i ministrarstava poljoprivrede i trgovine, kako bi se rešio zastoj u otkupu maline i pad otkupne cene. Dobrivoje Radović, predsednik Asocjacije malinara Srbije, kaže da su predstavnici Vlade ponudili pomoć hladnjačarima u vidu ustupanja skladišnih centara koje bi oni koristili dok ne prodaju zalihe, a takođe je ponuđeno i rešenje što se tiče otkupne cene.
– Zaključak današnjeg sastanka je da što pre treba da se reši problem sa zastojem u otkupu maline na nivou cele Srbije, pre svega u Zlatiborskom i Moravičkom okrugu, kao i na jugu zemlje. Mislim da će rešenje uskoro biti nađeno, a rok je do četvrtka kada je zakazan novi stastanak u Vladi Srbije. Ne sme se dozvoliti prestanak otkupa i ugrožavati poljoprivredna struktura, u ovom slučaju proizvodnja maline, rekao je Radović.
Vlada ponudila na korišćenje skladišne centre    

Predstavnici Vlade su ponudili pomoć hladnjačarima u rešavanju problema prepunih skladišta.
– Vlada je obezbedila i ponudila na korišćenje skladišne centre u Šapcu i Somboru, za one koji ne mogu da zadrže deo robe, uz uslov da plate troškove struje, a obećali su i da će pomoći da se roba prebaci u te centre, jer se ne sme dozvoliti da otkup stane. Na današnjem sastanku smo dobili i informaciju da će se otkupna cena maline vratiti na akontnu cenu od 125 dinara već danas, a u četvrtak ćemo videti ko je to uradio, a ko nije, rekao je Radović. On je dodao da je na današnjem sastanku bilo reči i o sprečavanju uvoza maline u Srbiju, ali da će se o tome više razgovarati na narednom sastanku u četvrtak.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *