Претрага
[rstr_selector]

Mališani rođeni 2016, koji su ispod crte u državnim vrtićima, imaće priliku da se upišu u renovirani vrtić „Poletarac“

Roditelji dece rođene 2016. godine koja su ove godine ostala ispod crte za upis u čačanske državne vrtiće, biće na listi čekanja i imaće priliku da svoju decu od naredne godine upišu u vrtić „Poletarac” koji se nalazi u Hajduk Veljkovoj ulici a koji će biti rekonstruisan. Suzana Simenunović, direktor Predškolske ustanove “Moje detinjstvo”, kaže da radovi na rekonstrukciji vrtića počinju u julu i da bi trebalo da budu završeni najkasnije do kraja godine.

– Činjenica je da je ostalo 450 nerešenih molbi za uzraste koje smo mi primali, odnosno za decu rođenu od 2015. do 2017. godine. Najveći problem prilikom upisa je sa jaslenim grupama za koje ima najmanje mesta, za koje smo primili blizu 300 zahteva a mogli smo da rešimo samo 50 koliko i imamo kapaciteta za našu ustanovu. Kako je uzrast veći tako imamo i više mesta, 2016. godine smo po seoskim vrtićima i prigradskim naseljima mogli da izađemo roditeljima u susret, a isto tako smo imali dovoljno mesta  i 2015. godine u vrtiću „Leptirić” koji se nalazi u Nemanjinoj ulici, kaže Simeunović.

Nakon rekonstrukcije „Poletarca” biće 36 novih mesta za mališane

Suzana Simeunović kaže da će se rekonstrukcijom vrtića „Poletarac” dobiti i proširenje kapaciteta za dodatni broj dece, pa će biti primljeno 20 mališana za mlađu vrtićsku grupu, a 16 za stariju jaslenu grupu.

– Početkom jula se kreće u adaptaciju i rekonstrukciju vrtića „Poletarac”, pa zbog toga jedna grupa dece rođene 2015. godine nije primljena jer čekaju da se vrtić otvori. Sa tom rekonstrukcijom ćemo dobiti i proširenje kapaciteta za još jednu grupu dvogodišnjaka, tako da ćemo iskoristiti sve one koji nam ostanu na listi čekanja a koji budu dovoljno strpljivi. Kada vrtić bude trebao da se otvori mi ćemo pozivati redom sa liste čekanja i nuditi im mogućnost da deca krenu u „Poletarac”. Biće primljeno 20 dece za mlađu vrtićsku grupu, a za stariju jaslenu grupu normativ je 16 dece, navodi naša sagovornica.

Suzana Simeunović dodaje da bi rekonstrukcija ovog vrtića trebalo da bude gotova do kraja godine, nakon čega će objekat biti dodatno opremljen pre nego što počne sa radom.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *