[rstr_selector]

„Mama i tata želim sestru ili brata“

Ivanjička biblioteka „Svetislav Vulović“ i Društvo učitelja ove opštine, povodom obeležavanja dečije nedelje, raspisali su konkurs za najbolji litetarni sastav pod nazivom „Mata i tata želim sestru ili brata“.

Konkurs traje do 4. oktobra, a direktorka ivanjičke biblioteke, Emilija Peruničić, kaže da će najbolje pesme i priče na ovu temu biti nagrađeni.

– Sam moto dečije nedelje je „Slušajte mama i tata želim sestru ili brata“. Zato smo u okviru ovog obeležavanja, koje traje od 7. do 13. oktobra, odlučili da organizujemo literarni konkurs, čiji rezultati će biti poznati na završnim danima ove manifestacije. Konkurs će trajati do 4. oktobra i na njega se mogu javiti mališani od sedam do 12 godina. Radove treba da pišu deca, a jedino prvacima je dozvoljena asistencija roditelja jer još uvek ne znaju sva slova – izjavila je Emilija Peruničić.

Radove treba slati na adresu ivanjičke biblioteke ili ih predavati lično predsmetnim nastavnicima i učiteljima ivanjičkih osnovnih škola. Komisija će odrediti prva tri mesta, a autori najboljih pesama i sastava na ovu temu biće nagrađeni knjigama.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *