[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Manji broj hitnih intervencija u Čačku i Gornjem Milanovcu

Hitna pomoć

U hitnim medicinskim službama u Čačku i Gornjem Milanovcu evidentirano je nešto manje intervencija u odnosu na prethodne dane. U Čačku su lekari u ordinaciji u toku prethodna 24 sata pregledali 22 pacijenta, a na terenu su intervenisali 28 puta. Milanovačka hitna pomoć imala je ukupno 21 intervenciju, od toga je 12 pregleda obavljeno u ordinaciji a devet na terenu.

Elektrosnabdevanje

Snabdevanje strujom u Čačku, Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici je uredno, nema većih kvarova na elektromrežama, a za danas nisu planirana isključenja struje zbog radova. U Zlatiborskom okrugu planirano je isključenje u Čajetini gde će od 9 do 16 časova bez struje biti naselje Ribnica, u Kosjeriću će od 9 do 14 časova bez struje biti potrošači u Ulici Stanoja Pavlovića, a od 9 do 17 časova, zaseok Ploska u Godečevu.

Vodosnabdevanje

Na raskrsnici ulica Vojvode Stepe i Setog Save i u Ulici Vladana Šićevića, je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode na pomenutim lokacijama.
U Gornjem Milanovcu su u toku radovi na prevezivanju potrošača na vodovodnu mrežu u Ulici Vuka Karadžića, zbog kojih će do 15.00 časova bez vode biti ulice Vuka Karadžića, Drinčićeva, Rada Končara, Proleterskih brigada, Gospodar Jevremova i Prvomajska.

Bioprognoza

Biometeorološka situacijav će izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se svetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Kod meteoropata su očekivani reumatski bolovi i neraspoloženje. Pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog intenziteta, a zbog završetka radne nedelje, u toku popodneva se očekuje više vozila, kako na gradskim saobraćajnicama, tako i van naseljenih mesta i na putevima koji vode ka vikend naseljima i turističkim mestima.
U toku su radovi na redovnom održavanju tunela „Brđani“, zbog kojih je zatvorena desna traka u smeru ka Čačku, a saobraćaj se odvija dvosmerno levom trakom. Zbog radova na pranju tunela Veliki Kik, u smeru ka Beogradu za saobraćaj se povremeno zatvoraraju vozna ili preticajna traka.
Usporena vožnja je moguća na magistralnom putu između Sušice i Zlatibora, zbog rehabilitacije vijadukta.
Zbog radova na izgradnji tunela na deonici Pranjani – Trbušani, u okviru izgradnje deonice auto-puta Preljina – Požega, saobraćaj se preusmerava na lokalni putni pravac.
Saobraćaj je obustavljen na putu Mionica – Divčibare kod Krčmara, a obilazni put vodi preko Valjeva i Kaone. I danas je saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova obustavljen od Brzeća do Rendarske krivine ka Kopaoniku, zbog toga se koristi obilazniu put koji vodi preko Krive reke.
Na putničkim terminalima nema zadržavanja, a na teretnim su duža zadržavanja moguća na prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom.

Поделите вести