Manji kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

Manji kvarovi na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu

0

U okviru akcije „Naša šuma, naša briga“ koju sprovodi čačansko Gradsko zelenilo danas će sa početkom u 11 sati, biti obavljena sadnja drveća u Osnovnoj školi „22 decembar“ u Donjoj Trepči.

Vodosnabdevanje

Prema podacima iz čačanskog Vodovoda u Ulici 561 u Ljubiću i u naselju Parmenac je došlo do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće je kratkotrajno zatvaranje vode.
U Gornjem Milanovcu su u toku radovi na saniranju kvara u delu Rajićeve ulice od Sinđelićeve do Kneza Aleksandra koji će biti završeni do 12 sati, a od 10 do 12 planira se isključenje vode u Ulici cara Dušana.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 20 pregleda, dok su lekari 47 puta izlazili na teren. U Gornjem Milanovcu, služba Hitne medicinske pomoći obavila je 20 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta.

Bioprognoza

Očekuje se nešto povoljnija biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Nervno labilne osobe i kardiovaskularni bolesnici mogu osetiti izražene tegobe tokom dana. Kod osetljivih osoba mogući su glavobolja i pospanost. Neophodan je povećan oprez u saobraćaju.

Policijska uprava 

Podaci iz Uprave saobraćajne policije pokazuju da se u Čačku u toku jučerašnjeg dana dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu, povređene su dve osobe. Radarska kontrola na putevima u Moravičkom okrugu za danas nije planirana.

Stanje na putevima

Danas će biti nešto toplije vreme u odnosu na prethodne dane. U pojedinim krajevima istočne Srbije povremeno slaba kiša može uslovljavati vlažne kolovoze, dok će vozači koji se odluče da vikend provedu na Kopaoniku pri vrhu ove planine voziti po mestimično raskvašenom ili ugaženom snegu. Slični uslovi vožnje očekuju i one koji će koristi puteve u više predele Sjenice, Ivanjice i Novog Pazara. U drugoj polovini dana očekuje se pojačan saobraćaj na svim frekventnijim putevima što može doneti formiranje kolona na mestima gde je zbog radova kretanje vozila naizmenično ili je vožnja usporena.

Do sutra će, zbog  radova na asfaltiranju magistralnom putu Aljinovići – Sjenica, saobraćaj biti obustavljan u vremenu od 09.30 do 14.30 časova, a obilazni put prema Užicu vodi preko Ivanjice.

Na Zlatiboru se zbog radova na gondoli do 16. decembra u vremenu od 16 časova do 7 sati izjutra zatvara deo puta od Belog kamena u Ribnici u pravcu ka Šajinovcima.
Izvode se radovi na asfaltiranju deonice magistralnog puta Kneževići – Bela Zemlja – Užice zbog čega je na snazi obustava saobraćaja od 8 do 15 časova, a za vreme radova vozila se preusmeravaju na lokalni put kroz Mačkat.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR