Претрага
[rstr_selector]
Milan Blagojević namenska - logo

„MB-namenska”: U fabrici se dogodio tehnološki požar, Sindikat „Sloga“ nema argumente za svoje tvrdnje

Nakon što se 15. oktobra u fabrici „Milan Blagojević-namenska“ u Lučanima dogodio požar u kome su lakše povređena dva radnika, iz fabrike je saopšteno da je u pitanju bio „tehnološki požar“ koji može da se dogodi tokom procesa proizvodnje. Milka Jovanović Božić, referent za odnose sa javnošću, tvrdi da odgovornih – kako u fabrici, tako i od strane radnika, nema. Za navode Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ da je termin „tehnološki požar“ sramno objašnjenje za ovakav događaj, kaže da su bez ikakvog argumenta.

– Ne bih komentarisala njihovu izjavu, jer je ona data bez ikakvog argumenta. Ako neko poseduje sve papire za tu tehnologiju i ako je neko u svetu predvideo to kao mogućnost, bezveze je da ja bilo šta komentarišem. Na televiziji Prva je svojevremeno emitovan snimak tehnološkog požara, tako da je to dokaz da je to moguće, takvi požari se dešavaju. Što više se mi trudili da javnosti objasnimo i argumentovano prikažemo šta je istina, toliko više se potežu neke izmišljotine i laži. Ne možemo više da se borimo, zaista smo digli ruke od toga.

„Stojićevo priznanje krivice ne može da utiče na oslobađanje ostalih optuženih”

Tomo Stojić, Jedan od optuženih za nesreću koja se dogodila u fabrici u Lučanima u julu 2017. godine, kada su život izgubila dva radnika, pokušao je da se nagodi sa nadležnim sudom i prizna krivicu, što je u javnosti izazvalo podeljena mišljenja jer ima onih koji smatraju da je to pokušaj da se ostala dva optužena, među kojima je direktor Radoš Milovanović, oslobode krivice.

– Priznavanje krivice Toma Stojića je njegova individualna stvar. To apsolutno ne može da utiče na oslobađanje ostalih optuženih. To je stvar pravosudnih organa, oni se time bave, a mi se tu ne mešamo. Najbolje je pitati gospodina Stojića zašto je to uradio. Nije u pitanju niti dogovor, niti sporazum. Zašto bi se advokati Palibrk i Jovičić toliko bunili tom otkazivanju zbog priznanja, da su oni znali da je to bio dogovor? Taj slučaj treba prepustiti ljudima koji se time bave, da sprovedu istragu i donesu presudu. Doći u situaciju da ti presuđuje javno mnjenje je zaista nezgodno, rekla je Milka Jovanović Božić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *