Претрага
[rstr_selector]

Мештани Чачка и Лучана најавили блокаду петље Паковраће од 15. фебруара

Мештани села кроз која пролазе ауто-пут Милош Велики и Моравски коридор, на територијама Чачка, Лучана, Ивањице, Краљева и Пожеге, најавили су блокаду деонице пута Чачак-Ужице, на петљи Паковраће, од среде 15. фебруара. Разлог томе је њихово незадовољство због одуговлачења судских процеса који се воде већ две године због неадекватне цене коју им је држава понудила за земљиште одузето ради изградње ауто-пута. Покушај мештана да недавним протестом испред Вишег суда у Чачку привуку пажњу надлежних са циљем што бржег решавања овог проблема, прошао је неуспешно. Нико им се није обратио. А како друго решење не виде, одлучили су да своје незадовољство искажу кроз радикалније мере, каже Милојко Ћосић, мештанин Паковраћа.

,,Путеви Србије иду на то да побију пресуде Основног суда у Чачку и форсира се вештак да вештачи на суме од 200 до 300 динара по квадратном метру”

– ,,Путеви Србије” нису уважили пресуде Основног суда у Чачку у којима је одређена цена за земљиште одузето ради изградње ауто-пута, и то на територији Општине Чачак у износу од око 1400 динара по квадратном метру, а на територији Општине Лучани око 1200 динара по квадратном метру. Жалили су се и пресуде су отишле на Виши суд. Под утицајем некога из ,,Путева Србије” иде се на то да се пресуде сада врате Основном суду и форсира се вештак да вештачи на суме од 200 до 300 динара по квадратном метру. Хоће да побију пресуде Основног суда у Чачку, а сам процес се одуговлачи већ две године. Већини мештана још није исплаћена земља. Једном броју нас је плаћено 300 динара по квадратном метру, а обећана је исплата разлике по пресудама Основног суда. Пошто то већ дуго траје и нико на нас не обраћа пажњу, протестовали смо испред Вишег суда у Чачку – мештани општина Лучани, Чачак и дела куда иде Моравски коридор. Али нико ни тада није имао слуха за нас. Три дана смо стајали тамо и нико није ни желео ни хтео да нам се обрати. Зато смо принуђени да изађемо и блокирамо магистрални пут Чачак-Ужице на петљи Паковраће. Другог избора немамо.

Блокада пута на петљи Паковраће спроводиће се од среде сваког дана, у трајању од два сата, све док се захтеви мештана за правично намирење, у складу са пресудама Основног суда у Чачку, не испуне, каже Ћосић.

– Радови на изградњи ауто-пута се увелико одвијају, а појединци нису добили ни динара за земљу, поготову људи у Лучанима, а велики је и број оних у Општини Чачак. Зато је за среду заказан протест на петљи Паковраће, који ће се одржавати до даљњег, сваког дана од 12 до 14 часова, све док неко не предузме нешто. Ту ће бити полиција којој смо уредно пријавили протест. Возила хитне помоћи ћемо пропуштати, а за све остале ће бити тотална блокада.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *