Претрага
[rstr_selector]

Meštani Vujetinaca i dalje u problemu zbog pojave nafte u seoskom vodovodu

Problem sa naftom koja se pojavila u seoskom vodovodu Dumača u Vujetincima još uvek nije rešen. Meštani ovog sela su kupili novu pumpu i isprali bunar, ali masne mrlje su i dalje prisutne u vodi, kaže Milan Đoković jedan od suvlasnika ovog vodovoda. On navodi da im je pomoć neophodna za dalje analize vode, ali da ih do sada niko od gradskog rukovodstva nije obišao i ponudio bilo kakav vid pomoći.

– Imamo problem oko plaćanja, niko iz Grada neće da nam pomogne oko dalje analize vode. Uzeli smo drugu pumpu, ispirali, ali isto se pojavljuje ta masnoća kao pre. U bazenu još uvek ima masnih mrlja od nafte. Sada je zimsko vreme i sneg je veliki pa se nekako snalazimo, ali na proleće ćemo morati da tražimo pomoć od nekoga jer ovaj vodovod bezmalo koristi pola sela. Jedino nam se javila čačanska firma „Vodoinženjering” da nam pomognu, ali ne znam kako bi to mogli da urade. Ima nekoliko domaćinstava koja koriste ovu vodu jer su zaista ugrožena i primorana da nju koriste, kaže Đoković.

Bojović: „Meštani Vujetinaca nisu tražili pomoć od Grada”

Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka, kaže da se meštani Vujetinaca nisu zvanično obratili za pomoć što je u ovakvim slučajevima standardna procedura, a da je Grad spreman da pomogne. Po njegovim rečima, narednih dana će se raditi na pronalaženju načina na koji će se ovaj problem rešiti i to najverovatnije u saradnji sa čačanskom firmom „Vodoinženjering” koja je ponudila stručnu pomoć.

– Moram da konstatujem da se meštani ove Mesne zajednice nisu obratili Čačku sa zahtevom da se taj problem reši. Mi inače imamo budžetom značajno planirana sredstva za seoske mesne zajednice i uvek izlazimo u susret kada su u pitanju ovakvi problemi na seoskim sistemima vodosnabdevanja. I za ovu Mesnu zajednicu smo planirali da iz budžeta izdvojimo sredstva za ugradnju hlorne stanice za hlorisanje jednog drugog sistema u Vujetincima sa kojeg se snabdeva veći broj korisnika, ali svakako smo raspoloženi da pomognemo i u rešavanju ovog problema. Sa preduzećem „Vodoinženjering” imamo odličnu saradnju, gospodin Srbo Đurić se ponudio da kao jedan vid profesionalnog izazova i ovaj problem reši, kaže Bojović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *