[rstr_selector]
Image by Pexels from Pixabay

Meteorolozi najavljuju nestabilno vreme

Vremenska prognoza

Za danas je prognozirano promenljivo oblačno i nestabilno vreme mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, samo se na severu očekuje više sunčanih intervala. Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, kratkotrajna kiša ili plјuskovi sa grmlјavinom prvo se očekuju u Sremu i donjem Podunavlјu. Vetar će biti slab do umeren, severozapadni i severni. Najniža temperatura od 6 na jugu do 13 na severu, a najviša dnevna od 22 do 26 stepeni.
U Čačku će tokom pre podneva biti pretežno sunčano, a popodne se očekuje naoblačenje koje može doneti kišu ili pljuskove. Duvaće slab severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 11, a najviša dnevna 24 stepena.

Elektrosnabdevanje

U Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema planiranih isključenja struje za danas, a na području Dragačeva će zbog radova na niskonaponskoj mreži od 08.00 do 16.00 časova bez struje biti zaseok Milisavljevići u Krstacu koji se napaja iz trafostanice „Kovačevići“.
Sutra će u Čačku zbog radova na redovnoj godišnjoj reviziji trafostanice  od 08.00 do 14.00 časova bez eletrične energije biti potrošači u ulicama 419, 420 i 421 u Košutnjaku.

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda radiće tokom prepodneva na saniranju kvarova u Prijevoru u zaseoku Danilovići i na putu za Miokovce, a za vreme radova na popravi moguće je kratkotrajno zatvaranje vode na pomenutim lokacijama. Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Jugoslava Popovića moguće je redukovano snabdevanje vodom od 8.00 do 15.00 časova.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije kardiovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost. Promenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 23 pacijenta, a na terenu su intervenisali 45 puta. U isto vreme, milanovačka hitna pomoć je imala 12 intervencija na terenu, a u stanci hitne medicinske službe lekari su obavili 36 pregleda.

Stanje na putevima

Danas će povremeni pljuskovi donositi promenljivo stanje kolovoza, a na putevima u planinskim predelima i šumskim područjima, pored mokrih kolovoza pljuskovi donose i nanose zemlje, kao i opasnost od pojave odrona, zato danas vozite sporije i pažljivije. Građevinska sezona je u punom jeku, u toku je izgradnja novih deonica, radi se i na zameni dotrajalih slojeva asfalta, pa je potrebno obratiti pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Radovi na rehabilitaciji kolovoza izvode se na deonici između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora. Na deonici autoputa Ljig – Preljina izvode se radovi na košenju trave na bankinama, zbog čega će danas i sutra do 16 časova za saobraćaj biti zatvorena zaustavna traka. Obustava saobraćaja očekuje vozače na deonici Brežđe – Divčibare gde se koristi obilazni put preko Valjeva i kaone. Produženi su radovi na rehabilitaciji kolovoza, na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja, izvode se od 7 do 16 časova kada se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema zadržavanja, dok su na teretnim ona promenljiva, a povremeno i višesatna ka Hrvatskoj i Mađarskoj granici.

Поделите вести