Претрага
[rstr_selector]

Milisav Mirković: Obeležavanje godišnjice Drugog srpskog ustanka je odluka Ministarstva

Obeležavanje Dana opštine Gornji Milanovac i 201. godišnjice od podizanja Drugog srpskog ustanka, 23. aprila, predmet je saopštenja za javnost predsednika gornjomilanovačke opštine, ali ne direktni.

Naime, Milisav Mirković negira da je poslao poziv za održavanje svečane skupštinske sednice, kako to implicira predsednica Skupštine. U saopštenju se navodi:

„Trošeći novac poreskih obveznika kroz zakup prostora u „Takovskim novinama“ Jadranka Dostanić i stranka kojoj pripada sebi stvara mogućnost da plasira javnosti čitav niz laži i neistina koje nijedno drugo sredstvo javnog informisanja ne želi da prenese. Naime, u poslednjem broju Jadranka Dostanić navodi da je odluku za održavanje sednice Skupštine Opštine doneo Predsednik Opštine odnosno ja, a da je o njenom održavanju saznala iz pozivnice koju je dobila na kućnu adresu. Tačno je da je Predsednica Jadranka Dostanić blagovremeno dobila pozivnicu na kućnu adresu sa programom obeležavanja 201. godišnjice od podizanja Drugog srpskog ustanka i Dana Opštine Gornji Milanovac u okviru koga je tradicionalno i održavanje svečane sednice i tačno je da svečanu sednicu saziva Predsednik Skupštine. Ali, to što je predsednica Skupštine Jadranka Dostanić na prvo mesto stavila predizbornu kampanju i stranačke interese zapostavivši obavljanje svojih dužnosti kao predsednika Skupštine usled čega nije blagovremeno zakazala svečanu sednicu Skupštine Opštine, svakako nije moja odgovornost. Takođe, ne mogu ja biti odgovoran što je predloge za dodelu nagrada zaslužnim pravnim licima i pojedincima koje Opština svake godine dodeljuje povodom Dana opštine, zaključala u svoju kancelariju i otišla u predizbornu kampanju onemogućivši na taj način rad kadrovske komisije. Odluku da se 201. godišnjica od podizanja Drugog srpskog ustanka, a za čije obeležavanje je vezano i obeležavanje Dana naše Opštine, obeleži 23. aprila 2016. godine, dakle u vreme predizborne ćutnje, takođe nisam doneo ja kako predsednica Jadranka Dostanić navodi. Takvu odluku donelo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a Opština Gornji Milanovac i ja kao njen Predsednik poštujem odluke nadležnih organa. Pošto predsednica Skupštine stalno navodi da se mora sarađivati sa republičkim organima i da ona to redovno čini, ostaje nepoznanica kako to da nije bila upoznata sa takvom odlukom ministarstva. Možda su je i pozivali iz Ministarstva, ali je ona najverovatnije bila odsutna zbog zauzetosti predizbornom kampanjom. Jadranka Dostanić istakla je da je mišljenja da je Svečanu sednicu trebalo održati pre predizborne tišine. E pa gospođo Dostanić, mišljenje je jedno, a poštovanje zakona drugo. Da ste zaista imali takvo mišljenje Vi biste blagovremeno uputili zahtev Opštinskom veću da donese odluku da se praznik opštine obeleži nekog drugog datuma kao što i nalažu propisi. Ali to niste učinili već ste samo mislili. Nije imalo potrebe da mislite već da sprovodite zakone i podzakonska akta.“

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *