[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Miran dan na putevima u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Prema podacima Uprave saobraćajne policije u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Kontrola brzine kratanja vozila za danas je planirana na putu između Mojsinja i Mrčajevaca gde će radari biti od 10.00 do 18.00 časova.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros su registrovani kvrovi u Ulici Milana Jovanovića u Kulinovcima i u delu Preljine na putu za groblje. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva, a za vreme radova će doći do kratkotrajnog isključenja vode. U Gornjem Milanovcu je došlo do prekida u snabdevanju vodom dela Ljubićske ulice. Kvar će biti saniran do 10.00 sati.

Elektrosnabdevanje

U Čačku i Dragačevu radovi koji su planirani na elektromreži neće uticati na snabdevanje strujom, a u Gornjem Milanovcu je planirana revizija trafostanice zbog čega će od 09.00 do 14.00 časova bez struje biti deo Ulice Vojvode Milana. Na području Ivanjice su planirani radovi na niskonaponskoj mreži zbog kojih će od 08.00 do 18.00 časova bez struje biti deo Međurečja.

Bioprognoza

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Izvestan oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i reumatskih bolova.

Stanje na putevima

Veći deo dana vozače očekuje sunčano i toplo vreme a samim tim i dobri uslovi za vožnju. Popodne je u severnim i centralnim krajevima Srbije moguća kiša zato je važno da vožnja bude prilagođena stanju i uslovima na putu. Sa prvim popodnevnim satima se očekuje veći broj vozila na glavnim putnim pravcima, što je uobičajeno pred vikend.
Na deonici između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda vozila se od 07.00 do 17.00 časova naizmenično propuštaju uz pomoć semafora, isti režim saobraćaja je i na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja, kao i na deonici Novo Selo – Ratina, u selu Gračac, gde se vozila naizmenično propuštaju jednom saobraćajnom trakom u dužini oko 100 metara. Na obustavu saobrćaja vozači moraju računati na deonici Brežđe – Divčibare gde se koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone.
Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima Kelebija i Sremska Rača, teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju sat vremena, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести