Претрага
[rstr_selector]

Mladi karatisti kluba „Pobednik 032“ uspešni na turniru u Kraljevu

U Kraljevu je u nedelju održan tradicionalni, 16. po redu šampionat u karateu i borilačkim veštinama koji ima međunarodni karakter. Turnir je, kao i svake godine, okupio veliki broj takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, pa je tako u kraljevačkoj Hali sportova svoje umeće pokazalo preko 400 mladih karatista.
Karatisti kluba „Pobednik 032“ iz Čačka su se sa ovog takmičenja vratili sa devet odličja i to dva zlatna, četiri srebrna i tri bronzana. Devetogodišnji Suzana Jerinić i Strahinja Grković, kao takmičari koji su tek počeli da ulaze u svet karatea, uspeli su da se u izuzetno teškoj konkurenciji izbore za zlatne medalje u katama. Jedanaestogoišnjakinje, Sanja i Kaća Dimić su osvojile srebrnu medalju u katama, dok je u borbama srebrno odličje pripalo Sanji, a bronzano Kaći. Luka Mladenović, koji ima osam godina, kao jedna velika mlada nada, ovaj put nije uspeo da stigne do zlatnog odličja, ali je u izuzetno teškoj konkurenciji, uspeo da se izbori za srebro u katama i bronzu u dogovorenom sparingu. Zoran Smiljanić, koji ima osam godina i za koga je ovaj turnir bio „vatreno krštenje“, uspeo je da osvoji bronzanu medalju u katama.
– S obzirom na to da smo tek na početku takmičarske sezone, pohvalila bih sve svoje takmičare na pokazanom trudu, kako na treninzima, tako i takmičenjima, kaže Marija Petković, trener i dodaje da naredno takmičenje karatiste kluba„Pobednik 032“ očekuje 23. marta kada je na programu I kolo Lige šampiona koje će se održati u Nišu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *