Претрага
[rstr_selector]

Mladomir Sretenović: Gde su nestali milioni dodeljeni Dragačevu za raniju sanaciju štete?

U dva poplavna talasa, koji su ovog i prošlog meseca zadesili Moravički okrug, najviše je stradala lučanska opština, u kojoj je reka Bjelica potopila na stotine hektara oranica.

Predsednik ove opštine Mladomir Sretenović, izneo je optužbe na račun svog prethodnika, Slobodana Jolovića da od 2010. do 2013. Dragačevcima nisu isplaćivana sredstva na ime sanacije štete od elementarnih nepogoda. Sretenović ističe da se ne zna ni kako je potrošeno 8.000 litara nafte koje je opština dobila od Vlade Srbije, a navodi i druge brojne nepravilnosti koje su „isplivale“ zajedno sa poplavama:

Slobodan Jolović, nekadašnji prvi čovek Dragačeva, tvrdi da sadašnji predsednik opštine ne govori istinu. Jolović u svom saopštenju navodi da opština Lučani nikada nije dobila nijedan dinar namenskih sredstava za uređenje korita reke Bjelice pored Lučana. Jolović dodaje da meštanima Dragačeva naknada na ime elementarnih nepogoda, nije isplaćena u iznosu u kom su je tražili, jer su mnogi zahtevi bili nerealni. Naime, pojedini su hteli da zamene kompletan crep, na ime nekoliko, gradom, polupanih crepljika. Jolović je istakao da je, opštinska uprava odbijala takve zahteve.

U saopštenju još stoji da je poslove vezane za utrošak 8.000 litara goriva i izgradnju vodovodne mreže u Velesu, Dragačici i drugim mesnim zajednicama, vodila lučanska Direkcija za izgradnju.

Jolović smatra da njihovog direktora, upravni i nadzorni odbor treba pitati zašto vodovod nije završen i kako je utrošeno osam tona nafte.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *