Претрага
[rstr_selector]

Moguće restrikcije vode zbog neracionalne potrošnje

I Javno komunalno preduzeće „Moravac“ iz Mrčajevaca uputilo je apel svojim korisnicima za racionalno korišćenje vode. Dragica Vujanić, direktorka ovog preduzeća, kaže da je vodosnabdevanje u ovom trenutku uredno, ali da su restrikcije moguće ukoliko za vikend bude povećana potrošnja. Ona naglašava da će inspekcije svakog poslepodneva obilaziti teren s obzirom na to da je primećeno da je u tim satima potrošnja vode najveća i da će sa vodovodne mreže biti isključeni oni korisnici za koje bude utvrđeno da su vodu nenamenski trošili.

Zbog neodgovornih pojedinaca ugroženi i savesni potrošači

– To će biti veliki problem ne samo za korisnike nego i za naše preduzeće. Ako isključimo neodgovorne pojedince doći ćemo u situaciju da nećemo moći svima da obezbedimo vodu zbog vazdušnih čepova koji će se zbog isključenja pojavljivati. To praktično znači i da će neko ko je bio odgovoran i racionalno trošio vodu, bez nje ostati na čak tri dana zbog onih koji su vodu nenamenski trošili. Zato još jednom apelujem da se voda ne rasipa, da se ne zalivaju bašte i travnjaci, da se ne peru automobili i tepisi i slično. Najveći problem imamo u Zablaću i Ježevici gde se pojavljuje ogromna potrošnja vode. Mislim da u tim mestima ljudi ne vide druge ljude i ne razmišljaju da voda treba još nekom osim njima, kaže Vujanić.

Racionalnom potrošnjom do dovoljno vode

Direktorka mrčajevačkog „Moravca“ kaže da ovo preduzeće u Mrčajevcima isporučuje 33, a u Kukićima 22 litra vode u sekundi. 

– Mi ćemo u narednim danima, kada najavljuju još više temperature, uspeti da održimo naše vodosisteme u normalnom funkcionisanju, ali samo pod uslovom da potrošnja vode bude racionalna. U suprotnom, restrikcije će biti neminovne, rekla je Vujanić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *