[rstr_selector]

Монодрама „Човечице” у Културном центру „Мија Алексић”

„Усмерен на наратив породичног сећања женског родослова породице Милошевић са Јавора, представа „Човечице“ указује на актуелну друштвену проблематику тога времена кроз питање народне, историјске и политичке егзистенције”

У Културном центру „Мија Алексић” у Горњем Милановцу, у уторак 28. новембра публика ће имати прилику да погледа монодраму под називом „Човечице”, која је настала по роману Љиљане Браловић у драматизацији Слободана Обрадовића и режији Јасмине Вечански Кујунџић. Монодрама ће бити изведена у Великој сали Културног центра са почетком у 20 часова.

Представа „Човечице“ се бави питањем културе сећања и индивидуалног памћења улоге жене у заједници током ратова у првој половини 20. века. Усмерена на наратив породичног сећања женског родослова породице Милошевић са Јавора, представа „Човечице“ указује на актуелну друштвену проблематику тога времена кроз питање народне, историјске и политичке егзистенције прожимајући причу о херојском опстанку, самоодржању и солидарности из угла положаја жена.

У скоро 50. година колико прича о „Човечицама“ траје, провејавају два наратива, наратив жене које чека и наратив женске солидарности и узајамне повезаности у невољи, и зато наше главне јунакиње, хероине, жене које су сахраниле и децу и мужеве и синове проналазе разлог да наставе да живе и управо из те заједнице црпе снагу за даље борбе.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *