[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Moravički okrug: 10 saobraćajnih nezgoda tokom vikenda

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave u Čačku, u Morvičkoim orugu je  tokom vikenda evidentirano 10 saobraćajnih nezgoda. U Čačku se dogodilo sedam u kojima je jedno lice izgubilo život, četiri putnika su teško povređena, a devet osoba je prošlo sa lakšim telesnim povredama. U Lučanima su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kiojima je jedno lice teško povređeno, a dva su zadobila lakše telesne povrede, dok je u saobraćajnoj nezgodi u Gornjem Milanovcu jedno licee lakše povređeno.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na raskresu rastinja u trasi dalekovoda danas će bez električne energije biti potrošači u Trbušanima kod škole, u Prijevor polju do slapova na Kamenici, u Vidovi uz Moravu, a u Stančićima potes Čegar. Radovi će se izvoditi od 08.00 do 14.00 časova.
U Gornjem Milanovcu su planirani radovi na mreži od 09.00 do 14.00 časova kada će bez električne energije biti potrošači u Nakučanima, Šilopaju, Davidovici, Krivoj reci, Cerovi i Mutnju.

Vodosnabdevanje

Jutros su na vodovodnoj mreži u Čačku registrovani kvarovi na Živanića putu kod igraonice „Modo“ gde je zatvorena voda, kao i
na uglu ulica Boška Tepčevića i Bogoljuba Ostojića u Ljubiću i Ulici 70 u Atenici gde su moguća kratkotrajna isključenja vode za vreme radova na saniranju kvarova. U Gornjem Milanovcu za danas nisu planirani radovi zbog kojih bi dolazilo do prekida u isporuci vode, a nema ni kvarova, tako da se očekuje uredno snabdevanje vodom tokom celog dana.

Hitna pomoć

U hitnim medicinskim službama u Čačku i Gornjem Milanovcu evidentiran je isti broj pregleda u ordinaciji u toku prethodna 24 sata – 27, a kada su intervencije na terenu u pitanju čačanski lekari su obavili 37 pregleda na terenu, a milanovački 5.

Bioprognoza

Danas se očekuju se nešto povolјnije biometeorološke prilike za hronično obolele osobe. Astmatičari i srčani bolesnici mogu osetiti izvesne tegobe tokom dana. Poremećaj sna i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Stanje na putevima

Poslednji dani školskog raspusta donose pojačan saobraćaj unutar gradova, a s obzirom na to da je sezona godišnjih odmora još uvek u toku, na autoputevima je prisutan veći broj vozila koja prolaze kroz našu zemlju na putu ka Zapadnim delovima Evrope što još uvek donosi pojačan saobraćaj.
Na deonici Ljig-Takovo, danas do 15.00 časova izvodiće se radovi na košenju u putnom pojasu. Za saobraćaj su zatvorene zaustavne trake.
Završeni su radovi na deonici Kamenica – Šošanica u blizini Kraljeva i saobraćaj se normalno odvija, a zbog odrona i dalje je na snazi izmena režima saobraćaja na deonici Bela Zemlja – Užice, kod mesta Surduk, gde je zatvorena treća kolovozna traka u smeru Užice – Zlatibor. U toku su radovi na rehabilitaciji kolovoza na deonici Takovo – Pranjani, a na deonici Buk – Ušće, u blizini manastira Studenica, u toku je sanacija klizišta.
Posle vikeda koji je protekao u znaku pojačanog saobraćaja na autoputevima i graničnim prelazima, prema podacima uprave granične policije saobraćaj je nešto umereniji, ai se i dalje na najopterećenimjim prelazima beleže zadržavanja.
Na Horgošu se na izlazu iz Srbije teretna vozila zadržavaju 90 minuta, a na Kelebiji, Batrovcima i Šidu 120. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od pola sata za sve kategorije vozila.

 

 

Поделите вести