Претрага
[rstr_selector]

Na inicijativu škole Atenica prva dobija reciklažno ostrvo

Kod Osnovne škole „Sveti Sava“ u Atenici sutra bi trebalo da bude stavljeno u funkciju prvo reciklažno ostrvo, od ukupno 10 koliko je u planu da se postavi u čačanskim prigradskim naseljima i na seoskom području. Miodrag Luković, tehnički direktor Javno komunalnog preduzeća „Komunalac“, kaže da je Atenica bila prva na spisku jer je škola insistirala na uklanjanju kontejnera iz prostora u kome borave deca.

– Sutra ćemo najverovatnije staviti u funkciju jedan reciklažni plato kod Osnovne škole „Sveti Sava”. Kažem verovatno jer je preostalo još da nam stignu informativne table. Na toj lokaciji upravo se završava farbanje i ostali finalni radovi kako bi sutra reciklažno ostrvo moglo da služi svojoj svrsi. Ukoliko sve bude u redu, ujutru u 10 časova ćemo krenuti sa uređivanjem i postavićemo kontejnere na plato, rekao je Luković.

Briga o deci na prvom mestu

Prema njegovim rečima, ideja za postavljanje grupisanih kontejnera na ovoj lokaciji potekla je od direktora Osnovne škole i od Školske uprave, u nastojanju da deci omoguće boravak u ekološki uređenom prostoru. Postavljanjem ovog reciklažnog ostrva rešava se i problem divljih deponija koje u blizini ove škole postoje već godinama.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *