Претрага
[rstr_selector]

Na Olimpijadi im se ispunili snovi

Od 17 medalja, koliko su reprenzetativci Srbije osvojili na nedavno održanim Zimskim olimpijskim igrama Specijalne olimpijade koja je održana u Južnoj Koreji, sportisti iz čačanske Škole “1. novembar” doneli su čak šest odličja.

Milan Jovičić je osvojio dve zlatne medalje u superveleslalomu i slalomu, a srebrom je nagrađen za veleslalom. Danica Topalović je osvojila zlato u slalomu, dok je Milena Baralić osvojila dve bronzane medalje u trčanju na skijama na 50 i na 100 metara.

Čačanski sportisti ponosni su na svoj i uspeh svih srpskih reprenzetativaca na Zimskoj olimpijadi u Južnoj Koreji, jer kažu da su im se samim učešćem na ovom velikom takmičenju ostvarili snovi.

– Još smo pod utiskom Olimpijade. Ispunile su mi se želje, da jednom poletim avinom, a ujedno da predstavljam Srbiju i Čačak. Trudili smo se da na najbolji način predstavimo naš grad – rekao je kroz osmeh najtrofejniji čačanski skijaš sa takmičenja u Južnoj Koreji Milan Jovičić, koji je tehniku skijanja inače naučio za samo dve nedelje.

Čačanski olimpijci naročito su srećni što su na ovom takmičenju upoznali sportiste iz drugih država. – Najviše smo se družili sa vršnjacima iz Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Bilo nam je zaista lepo – kažu oni.

Njihov trener Srbo Ristanović, koji ih je pratio na ovom takmičenju, kaže da je naša reprenzetacija, bez obzira na veoma mali broj takmičara, uspela da ostvari izuzetan rezultat. Naši učenici su opravdali očekivanja – rekao je Ristanović.

Na 10. Zimskoj olipijadi nastupilo je više od 3.000 sportista iz 127 zemalja. Reprenzetaciju Srbije predstavljalo je 12 takmičara. Čačanima je ovo bilo treće učešće na Specijalnoj olimpijadi. I na prethodne dve, u Japanu i Sjedinjenim američkim državama, ostvarili su značajne rezultate.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести | Спорт

Традиционални Сеоски вишебој у недељу у Јабланици

15.06.2024
Вести | Одабране вести | Спорт

Мото-крос трке овог викенда на Јељену

14.06.2024
Вести | Одабране вести | Спорт

Кошаркашки турнир ЗИЦЕР до 18. јуна у Чачку

14.06.2024