Претрага
[rstr_selector]

Na Pedagoškom fakultetu u Užicu dovoljno mesta za buduće brucoše

Pedagoški fakultet u Užicu ove godine upisuje 160 studenata – 130 učitelja i 30 vaspitača, a iz budžeta će se finansirati njih 105 na smeru učitelj i 15 na smeru vaspitač. Žana Bojović, prodekan za nastavu na ovom fakultetu, kaže da će kandidati danas polagati test iz srpskog jezika i književnosti i test opšte kulture i informisanosti, a prema dosadašnjem broju prijavljenih kandidata ostaće slobodnih budžetskih mesta i za septembarski rok.

– Juče smo obavili proveru sposobnosti kod naših prijavljenih kandidata gde smo proveravali govorne muzičke i fizičke sposobnosti i mogu da kažem da tu nije bilo nikakvih problema i da smo zaista dobili solidne kandidate. Inače na našem fakultetu u ovom prvom upisnom roku prijavilo se 59 kandidata, 26 na smeru za učitelje i 33 na smeru za vaspitače. Danas će biti održan prijemni ispit u okviru kojeg kandidati polažu test iz srpskog jezika i književnosti i test opšte kulture i informisanosti, rekla je Žana Bojović.

Tesna trka za budžetska mesta na smeru vaspitač

– Imaćemo sigurno slobodnih budžetskih mesta na smeru za učitelje, dok za vaspitače i nisam toliko sigurna, pošto primamo 30, a već su se 33 prijavila kandidata, tako da je kod njih jača konkurencija i borba ko će da uđe na budžet. Preciznije informacije imaćemo nakon završenog prijemnog ispita, rekla je Žana Bojović i dodala da je jedna od opcija i da neko sa smera vaspitač pređe na smer učitelj, ukoliko bude mesta. 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести